Veszprémi sikerek Ausztriában

A Veszprémi KE számára a 2010-es mountainbikeos szezon az április 11-én rendezett 8. Eisenberger Weinidylle-Trophy-val kezdődött. A Szombathelytől 40 km-re fekvő osztrák szőlőhegyen megrendezett viadalon ketten képviselték az egyesületet.

A 4000 méter hosszú és 202 m szintkülönbséggel rendelkező pályán hét kategóriában, összesen 167 versenyző vágott neki a viadalnak. A verseny közelsége miatt számos magyar versenyző látogatott ki a rangos nemzetközi viadalra, ami egyben olimpiai pontgyűjtési lehetőség is volt egyben. A veszprémi Kuntár Bence és Tóth András a 35 fős Sportklasse kategóriába neveztek. Bence váltóprobléma miatt kiállni kényszerült, viszont András egy remek harmadik helyezéssel zárta a hétvégét.


A 3. helyezett Tóth András látható a képen

a 3. helyezett tóth  andrás beszámolója a versenyről

„Ezen az eisenbergi versenyen már tavaly is voltam, így nem volt teljesen ismeretlen számomra a pálya. A verseny érdekessége, hogy szőlőhegyen kerül megrendezésre pincék, szőlők és oda vezető utak között. Hangulatos verseny, meg kell hagyni.

A pályán két keményebb és néhány haladósabb emelkedő volt, a lejtők pedig meredekek, gyorsak és a sok fékezéstől vagy a gyökerektől pihenésre sem jut lehetőség. A 9 órai rajt előtt egy kört tudtunk menni a pályán, majd egy rövid bemelegítés után rajthoz álltunk.

Túl későn kaptunk észbe a nevezéssel, így a mezőny végére szólítottak be minket. Az első meredek emelkedő arról szólt, hogy kerülgettem a mezőnyt, ahol bírtam. Nagyjából az ötödik helyig jöttem fel, majd a következő emelkedőkön még 2 helyet verekedtem magam előbbre, amit sikerült is megtartanom. Az első helyen egyik hazai versenyzőtársam, Búr Zsolt végzett, míg másodikként a cseh Zahora Mihal ért be.

Örülök a helyezésemnek, bizakodva nézek a szezon elébe.”