Sorsdöntő BL meccs előtt az MKB Veszprém

Ezen a héten sem unatkozhatnak a sportbarátok, a veszprémi csapatok ismét több fronton veszik fel a küzdelmet a különböző bajnokságokban.

Csütörtökön folytatódik a férfi röplabda Extraliga, a Company-VRC csapata a Dunaújvároshoz látogat a bronzmérkőzés harmadik felvonásán. Az első összecsapáson a Dunaújváros sima győzelmet aratott, míg a második mérkőzésre most hétfőn kerül sor. A két gárda az idei szezonban már számos alkalommal találkozott egymással, a bajnokság mellett a Magyar Kupában is összecsaptak. Sajnos eddig nem sikerült legyőzni a fejér megyei alakulatot, így most itt az újabb lehetőség a sorozat megszakítására. Amennyiben szükséges egy negyedik mérkőzés is, arra vasárnap Veszprémben kerülhet sor.

Pénteken, az alsóházi rájátszást két győzelemmel kezdő Veszprém Barabás KC-ra nehezebb feladat vár, mivel ahhoz a Hódmezővásárhelyhez utaznak, akiktől alapszakasz utolsó előtti fordulójában kétgólos vereséget szenvedtek. Egy esetleges idegenbeli győzelemmel 99%, hogy a veszprémi csapat jövőre is az első osztályban folytatja a küzdelmeket.

A férfi kosarasaink egy remek, izgalmas mérkőzésen verték a listavezető Jászberényt. Most ahhoz az Egerhez utaznak, akik az utolsó helyen állnak, és két vereséggel kezdték a rájátszást. Érdesség, hogy tavaly a négy közé jutásért vívott párharcban találkoztak egymással a csapatok, idegenben a VESC 101-74-es vereséget szenvedett, de a visszavágón hazai pályán 40 ponttal bizonyultak jobbnak Mérészék, így a Veszprém jutott tovább az elődöntőbe.

Szombaton véget ér a szezon a női röplabdásoknál. Az utolsó fordulóban, az első helyen álló VESC a közvetlen rivális Miskolc otthonába utazik. A mérkőzésnek, mint a 9-12. helyért folyó rájátszásnak már semmi tétje nincs, maximum a 9. hely megszerzése jelenthet izgalmakat az összecsapáson.

A Veszprém FC vasárnapi lipóti győzelmével nagyon közel került a bajnoki cím eléréséhez. Most szombaton megyei rangadóra kerül sor a Stadionban, a vendég a Lombard Pápa második csapata lesz. Ősszel szoros mérkőzést játszott a két csapat, a VFC egy góllal bizonyult jobbnak a pápaiaknál.

Női labdarúgóink az utolsó előtt helyezett győri Csempebolt otthonába utaznak. Az előző fordulóban a veszprémiek magabiztosan győzték le a sereghajtó Szigetvárt. Ősszel hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Gizella a győriek felett.

Az MKB Veszprémre talán az év legfontosabb mérkőzése vár vasárnap Barcelonában, a Final Fourba kerülésért vívott első összecsapáson. A Veszprém Magyar Kupa győzelemmel és a Dunaferr elleni bajnoki elődöntőben aratott sikerrel hangolt az ütközetre, míg a spanyolok hazájuk bajnokságában vitézkednek. Remélhetőleg az izlandi vulkánkitörés által Európát elárasztó füstfelhő nem szól közbe, és nem kell elhalasztani az összecsapást.

Aki nem csak a TV-ben, hanem élőben is szeretne kézilabdát látni, annak a Munkacsarnokban a helye. Az NB2-es bajnokság közel egyhónapos szünet után folytatódik, a harmadik helyezett VESC otthonába a második helyezett Ács Kinizsi látogat, így nagy harcra van kilátás. Ősszel bravúros döntetlen játszott a veszprémi gárda idegenben, bár az egész mérkőzésen vezetett a VESC, a játékvezetők megakadályozták őket a még nagyobb bravúr elérésében.

Április 22. (csütörtök)
18:00 Dunaferr SE - Company Nyelviskola-VRC férfi röplabda 3. bronzmérkőzés, helyszín: Dunaújváros

Április 23. (péntek)
18:00 Hódmezővásárhelyi NKC - Veszprém Barabás KC női kézilabda NB1 Arany Ászok rájátszás, helyszín: Hódmezővásárhely, TV: cunder.hu
18:00 EKF Hész Gép SE - VESC férfi kosárlabda rájátszás, helyszín: Eger

Április 24. (szombat)
9:00 Harcművészeti Tábor és Gála, helyszín: Egyetemi Tornacsarnok
15:00 Albrecht-Miskolci VSC-MISI – Veszprémi Egyetemi SC női röplabda NB1, helyszín: Miskolc
16:00 Fészek Csempebolt NFK - Gizella-Veszprémi SE női labdarúgás NB2, helyszín: Győr
17:00 Veszprém FC – Lombard Pápa B férfi labdarúgás NB3, helyszín: Stadion

Április 25. (vasárnap)
16:45 FC Barcelona Borges – MKB Veszprém KC férfi kézilabda BL, helyszín: Barcelona, TV: Viasat3 (élő)
18:00 Veszprémi Egyetem SC - Ácsi Kinizsi SE férfi kézilabda NB2, helyszín: Stadion Munkacsarnok