Osváth a Vasasban, Lang a Vidiben folytatja

A Veszprém FC két korábbi játékosa, Osváth Attila a Vasashoz igazolt, Lang Ádám a bajnok Videoton csapatánál folytatja.

Osváth Attila 1995 december 10-én született Veszprémben. Pályafutását Balatonfüreden kezdte 10 évesen, majd 2007-ben a Veszprém akadémiájára került. Itt kimagasló teljesítményt nyújtott. 16 éves koráig 94 mérkőzésen összesen 240 találatig jutott, ami 2,5-ös gólátlagot jelent. Ráadásul, ha csak az U17-es meccseit nézzük, akkor ez a mutató 19 mérkőzésen 73 gól, s 3,8-as átlag.

2012. április 21-én a Budaörsi SC ellen debütált 16 évesen és 132 naposan a Veszprém NB-II-es csapatában. Ezzel ő lett a legfiatalabb labdarúgó, aki a felnőttek között pályára lépett a másodosztályban. 2013 nyarán Balatonfüredi FC klubjához igazolt a harmadosztályba, itt 27 bajnoki mérkőzésen 5 gólt szerzett. A szezon végén, 2014 nyarán Szigetszentmiklósra igazolt, vissza a másodosztályba, ahol 18 évesen 21-szer lépett pályára a másodosztályú gárdában.

Tagja volt az U20-as VB-n Új-Zélandon szereplő magyar válogatottnak, ahol mind a 4 mérkőzést végigjátszotta - számol be a vasasfc.hu.


Fotó: Hajráveszprém.hu (archív)

Lang Ádám 1993. január 17-én született Veszprémben, ott is kezdett el focizni, két évvel ezelőtt igazolt az ETO-hoz, ahol három szezon alatt 57 bajnokit játszott. A magyar válogatottban 2014 májusában, a dánok elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be, amit azóta négy fellépés követett a nemzeti csapatban. 2013-ban bajnoki címet és Szuperkupát nyert a Győrrel.

"Voltak megkereséseim más csapatoktól is, de mindent mérlegelve a Vidi ajánlata volt a legjobb. A Vidi egy nagy klub, amelyik nagy célokért küzd, és amelyikben szem előtt vagyok a válogatott szempontjából is. Ehhez persze először is stabilan kell játszanom, ami nem lesz könnyű, hiszen kitűnő belső védők szerepelnek a Vidiben. De soha nem féltem a munkától, edzéseken és meccseken is mindig a maximumot nyújtom. Új vezetőedzővel kezdtük a szezont, minden játékos tiszta lappal indult. Mindent meg fogok tenni, hogy a kezdőbe kerüljek. Több játékost ismerek a válogatottból, ez is segítette a beilleszkedésemet, de amúgy is társasági embernek tartom magam, és az a tapasztalatom az elmúlt néhány nap alapján, hogy egy roppant befogadó közegbe csöppentem" - mondta Lang Ádám a vidi.hu-nak.

"Fiatal kora ellenére rutinos játékos Lang Ádám, aki a klubcsapatában és a válogatottban is kiegyensúlyozott játékot mutatott, legutóbb épp Juhász Roland oldalán a finnek elleni Eb-selejtezőn. A klub hosszú távú koncepciójába illeszkedik. Szerettük volna megszerezni, örülök, hogy sikerült" - nyilatkozta Burcsa Győző klubigazgató.