Új edzővel fogadja az éllovast a Veszprém

Új edzővel fogadja az MVM Veszprém csoportjának listavezetőjét, a német Flensburg-Handewitt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában, míg a remekül kezdő MOL-Pick Szeged az otthon roppant veszélyes macedón Vardar Szkopje vendége lesz.

Az előző kiírásban finalista veszprémiek a nyitányon az utolsó percben két gólt kaptak a lengyel Wisla Plocknál, így 27-27-es döntetlen született. Carlos Ortega vezetőedzőnek távoznia kellett, és helyére eddigi segítője, a szintén spanyol Xavier Sabaté került. Az új tréner nehéznek ígérkező meccsen debütál: a 2014-es győztes Flensburg az első fordulóban 39-32-re intézte el a szintén az élmezőnybe tartozó, a világ legjobbjának tartott Nikola Karabaticot nyáron megszerző PSG-t. Anders Eggert 13, Holger Glandorf 9 gólt dobott. A német csapat ebben a szezonban főleg a BL-re koncentrál, a Bundesligában hét forduló után csak a hatodik. Szerdán otthon játszott döntetlent azzal a Füchse Berlinnel, amely szeptember 10-én a katari rendezésű Super Globe elnevezésű torna, a tulajdonképpeni klub-vb döntőjében hosszabbítás után 28-27-re verte a Veszprémet.

Az előző szezonban BL-negyeddöntős szegediek múlt vasárnap 31-30-ra győzték le a májusi négyes döntőben harmadik lengyel Kielcét. A következő rivális, a Vardar Montpellier-ből hozta el a két pontot az első fordulóban. A macedón gárda hazai környezetben - fanatikus szurkolóitól hajtva - félelmetes, és ezzel a légkörrel is meg kell küzdenie a Tisza-partiaknak.

A BL-ben idén változott a lebonyolítási rend. A csoportok oda-visszavágós körmérkőzései (A és B csoportban 14 forduló, a C és D csoportban 10 forduló) után az erősebb ágról, azaz a A és B csoportból a győztesek a negyeddöntőbe jutnak. Az A és B csoportok 2-6. helyezettjei a nyolcaddöntőbe kerülnek. A gyengébbik ágról, azaz C és D csoportból az első két-két helyezett keresztbe játszik oda-visszavágó alapon a nyolcaddöntőbe jutásért. A nyolcaddöntők győztesei csatlakoznak a negyeddöntőben az A és B csoport két győzteséhez, majd a negyeddöntők továbbjutói szerepelhetnek a kölni Final Fourban.

A magyar érdekeltségű csoportok hétvégi programja

A csoport:
szombat:

MVM Veszprém - Flensburg-Handewitt (német) 17.30
Celje (szlovén)-HC Zagreb (horvát) 20.00
vasárnap:
PSG (francia)-Wisla Plock (lengyel) 17.00
THW Kiel (német)-Besiktas (török) 19.30

Az állás: 1. Flensburg 2 pont (39-32), 2. Zagreb 2 (29-22), 3. Celje 2 (30-24), 4. Veszprém és Plock 1-1 (27-27), 6. Besiktas 0 (24-30), 7. PSG 0 (32-39), 8. Kiel 0 (22-29)