Bravúr a listavezető ellen

Háromgólos győzelmet aratott a VESC NB II-es kézicsapata a listavezető Komárom ellen, ezzel közel kerültek a 2. hely megszerzéséhez.

Az NB II-es bajnokság keretei között fogadta a listavezető Komáromot a Veszprémi Egyetemi SC férfi kézilabda csapata. A szoros és izgalmas mérkőzés végére háromgólos, 31:28 arányú hazai győzelem született. A két héttel ezelőtti mérkőzéshez hasonlóan ismét bebizonyította a Veszprém, hogy a gyenge játékvezetés ellenére a csapatszellem és a szív mire képes.

A mérkőzés meglehetősen gyengén kezdődött hazai szempontból, a támadásokat nem sikerült sikeresen befejezni és a kiemelkedő kapusteljesítmény is elmaradt. Ennek ellenére Wilhelm Szilárd és Czinczás Olivér a hátán vitték a csapatot és nem hagyták, hogy elhúzzon az ellenfél, de a 2-3 gólos különbség állandó volt. A legnagyobb gólkülönbség négy gól volt (6:10), amikor érezték a hazaiak, hogy meg kell fogni a mérkőzést és sikerült is feljönni egy gólra (9:10). A 25. percben sikerült végre kiegyenlíteni (11:11) és a félidő vége felé haladva tartani a maximum egy gólos hátrányt, ám a legvégére valószínűleg kicsit elfáradtak a fiúk, így alakult ki a 14:16-os félidei eredmény.

A második játékrész szintén rosszul indult, ugyanis a komáromiak elhúztak öt góllal (15:20). Ezt követően Huszti mester a kapuscsere mellett döntött, ami jó húzásnak bizonyult, ugyanis Vörös Viktor beállását követően, egyre inkább megközelítette ellenfelét a VESC. Bravúros védéseinek és a sikeres támadásoknak köszönhetően folyamatosan jött fel a hazai csapat, mindaddig, amíg újra ki nem egyenlítettek (22:22). Ekkor egy új meccs kezdődött, és megint fej-fej mellett haladt a két csapat. Mayer Kornélnak köszönhetően sikerült kétgólos előnyt is szerezni (26:24), de a figyelmetlenségeket az ellenfél megbüntette és kiegyenlített (26:26). Németh Péter vezérletével ismét átvette a VESC a vezetést, amit egészen a mérkőzés végéig nem is engedett ki a kezéből és fantasztikus háromgólos győzelmet aratott a bajnokságot vezető Komárom ellen.

Veszprémi Egyetemi SC - Komárom 31:28 (14:16)

Veszprém, 100 néző. V.: Békés, Hofbauer.

VESC: Kozma - Rideg, Czinczás 8 (1), Major 2, Angyal 1, Vígh 1, Wilhelm 5 (1). Csere: Vörös (kapus), Németh 4, Bakos 2, Zsirai 3, Mayer 4, Csűrös 1, Farkas. Edző: Huszti Géza.

Kiállítások: 16, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1.