Kitartottak a civilek

Az eső ellenére a sportprogramokat és a halfőzést megtartották a Civil Napon, átadták a Sporttal Veszprémért díjat is.

 Az elmúlt napok zord időjárása nem kímélte a Civil Nap résztvevőit sem, de a legtöbben az eső ellenére felállították standjaikat, és jó hangulatban lezajlott a halfőző verseny is. Délelőtt a Schönherz pályán a sportprogramoké volt a főszerep. A kispályás labdarúgás mellett a Veszprémi Honvéd SE tájfutást, a VEDAC szakemberei medicinlabda dobást, súlylökést és síkfutást szerveztek, a gyerekek körében rendkívül népszerű volt a francia eredetű labdajáték, a petanque is.

A szervezőknek dél körül meg kellett hozniuk a nehéz döntést, miszerint a délutáni kulturális programok elmaradtak. A megnyitót és a díjátadásokat megtartották. A halfőző versenyt a Veszprémi Pénzügyi Tanácsadók csapata nyerte, megelőzve a Német Nemzetiségi Klubot és a Bakonyi Rabsicokokat. A sportversenyek díjait Csécs Ferenc, szervező és Seck György, a Company Nyelviskola VRC csapatkapitánya adta át, az eredménylista és a képgaléria a cikk végén található. Az extraligás röplabdások a halfőző versenyen is aktívan részt vettek.

Ifjabb Vass Tibor egy különdíjat vehetett át a Civil Nap megvalósításában szerzett elévülhetetlen érdemei miatt. A Civil Kerekasztal által idén megalapított Sporttal Veszprémért díjat Vass Tibor, a kerekasztal elnöke adta át Szalai Tamásnak, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola testnevelőjének. Sportbarát portálunkon másfél hétig tartó szavazáson Szalai Tamás a szavazatok 35,6 százalékát szerezte meg, a hozzászólásokból és a pozitív visszajelzésekből ítélve jó helyre került az Ökopolisz Klaszter által felajánlott váza és emlékoklevél. A rendezvény főtámogatója, a Kaqun Fürdő és Életmódklub felajánlását Kiss Attila Imre nyerte.

Péterné Rózsa Mária, az önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnoka adta át az idei Pro Civitate díjat az év civil szervezetének, a Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klubnak. A díjat a 20 éve megalapított klub elnöke, Letenyei Tamás vette át. A klub a hazai vasútközlekedéshez kapcsolódó modellek bemutatása céljából szervez kiállításokat, és évek óta együttműködik a Lackó Dezső Múzeummal. Közreműködött a Veszprém-Balatonfüred közötti vasútszakasz történetét bemutató jubileumi kiállításban, és a Dózsa György Általános iskolának adományozott egy terepasztalt, amelyet rendszeresen karbantart. A rendezvényekből befolyó összegeket karitatív célokra fordítja.

 A Civil Nap szervezői a tapasztalatokat levonva már a jövő évi rendezvény előkészítésén gondolkodnak.

A sportversenyek eredményei

Kispályás labdarúgás
1. Dózsaváros ifi
2. Dózsaváros senior
3. Padlótec

Medicin labda dobás
20 év felett kategória
1. Molnár Ádám
2.Szórádi Zsolt
20 év alatti kategória
1. György Márton
2. Major Krisztián

60 méteres síkfutás
1. György Márton
2. Major Krisztián

Tájékozódási futás
3 év alatti kategória
1. Trombitás Balázs
7-13 év közötti kategória
1. György Márton

Petanque
1. P. Szabó Bence – Tokaji-Kis Robin – Molnár Péter

galeria_25

Képgaléria