Egy kivétellel mindenki idegenben

A női kéziseink szombaton az Arénában fogadják soros ellenfelüket, míg a többi csapatnak idegenben kell megküzdenie a győzelemért.

Pénteken férfi kosarasainkra roppant nehéz mérkőzés vár, hiszen az otthon verhetetlennek tűnő Jászberényhez utaznak Faragóék. Az előző körben remekül játszott a veszprémi csapat, de a játékvezetőknek köszönhetően a szegediek távoztak győztesen Veszprémből. A Jászberény meglepetésre Sopronban szenvedett egy pontos vereséget, így ők is az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak a feljutásért vívott harcban.

Hagyományaihoz híven a Veszprémi Civil Kerekasztal idén is megrendezi a Civil Napot. A civil szervezetek szerényen a háttérben működnek, de a saját területükön sikeresen. Természetesen a lakosság egy részének a Civil Nap alkalmával nyílik lehetősége a szervezetek tevékenységének megismerésére, illetve a kapcsolatfelvételre és csatlakozásra. Helyszíne a hagyományoknak megfelelően Veszprém város Kossuth utcája és Schönherz pálya lesz. Idén is lesz gyermek játszóház, hagyományőrző vetélkedő és lépcsőtúra. A részletes programokat a Civil Nap hivatalos honlapján találhatják meg az érdeklődők.

A Veszprémi Egyetem NB2-es kézisei tovább menetelnek a bajnokságban, vasárnap a listavezető Komáromot is két vállra fektették, ezzel a tavaszi szezonban továbbra is hibátlanok. Most szombaton a tabella hátsó felében tanyázó Tapolcához utaznak Wilhelmék, akik ellen ősszel parázs mérkőzésen sikerült diadalmaskodni.

Szombaton kerül sor a floorball OB1/B bajnoki döntőjének visszavágójára is. A veszprémi csapat az első összecsapáson sovány egy gólos előnyt szerzett a dunaújvárosiakkal szemben, így nehéz mérkőzésre lehet számítani, de bízzunk benne, hogy a gyíkok megőrzik az egész szezonban tartó veretlenségüket, és a feljutásért küzdhetnek majd.

A Veszprém Barabás miután két hete bebiztosította első osztályú tagságát, az előző fordulóban a Hunniát verte meggyőző fölénnyel. Az utolsó fordulóban a Hódmezővásárhely látogat Veszprémbe, a mérkőzés tétje, hogy melyik csapat szerzi meg a kilencedik helyet.

Vasárnap a férfi kézilabda bajnokság döntőjének második ütközetén ezúttal Szegeden lépnek pályára a csapatok. Az első összecsapáson az MKB Veszprém tízgólos győzelmet aratott a szegediek ellen, így egy esetleg idegenbeli győzelemmel egy hét múlva akár bajnokok is lehetnek a bakonyi legények.

Női labdarúgóink az előző fordulóban, hazai pályán minimális különbségű vereséget szenvedtek a dobogó harmadik fokán tanyázó Somogyjádiaktól. Most vasárnap a közvetlen rivális Pécshez utaznak a lányok, akik mindössze egy ponttal lemaradva követik a Gizellát a tabellán.

A már biztos bajnoknak tekinthető férfi labdarúgók az előző fordulóban gólfesztivált rendeztek, és tíz góllal terhelték meg a répcelakiak hálóját. Ezúttal, a szintén a hátsó régióhoz tartozó Celldömölkhöz utaznak Garaiék, így egy újabb győzelemmel feltehetik a koronát eddigi teljesítményükre.

Május 12. (szerda)
17:00 Alsóörs - Veszprém FC férfi labdarúgás Magyar Kupa 2. forduló, helyszín: Alsóörs

Május 14. (péntek)
19:30 Jászberényi KSE – VESC férfi kosárlabda NB1/B rájátszás, helyszín: Jászberény

Május 15. (szombat)
9:00-21:00 Civil Nap, helyszín: Veszprém, Részletek a hivatalos honlapon!
16:00 Tapolca - Veszprémi Egyetem SC férfi kézilabda NB2, helyszín: Tapolca
17:30 Rudas FT – VESC Lizards férfi floorball bajnoki döntő visszavágó, helyszín: Dunaújváros
18:00 Veszprém Barabás KC - Hódmezővásárhelyi NKC női kézilabda NB1 rájátszás, helyszín: Veszprém Aréna

Május 16. (vasárnap)
11:40 Pick Szeged - MKB Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő, helyszín: Szeged, TV: RTL Klub
16:00 Pécsi VSC - Gizella-Veszprémi SE női labdarúgás NB2, helyszín: Pécs
17:00 Celldömölk - Veszprém FC férfi labdarúgás NB3, helyszín: Celldömölk