Sporttal Veszprémért

Szavazz és nyerj az idén először átadásra kerülő „Sporttal Veszprémért” díj jelöltjeire 2010. május 13-a éjfélig.

A Veszprémi Civil Kerekasztal idén alapítja meg a „Sporttal Veszprémért” díjat. A veszprémi civil szervezetek nevében olyan jelenleg is aktív vagy már inaktív sportolót, edzőt vagy sportvezetőt szeretnének elismerésben részesíteni, aki a sporthoz kapcsolódó munkájával sokat tett Veszprém város hírnevének öregbítéséért, és tevékenységével példát mutatott a civil társadalom számára. Elsőként az egyesületek javasolhattak jelölteket, most pedig eljött a szavazás ideje, melynek segítségével eldől, hogy idén ki kapja a díjat. Minden jelöltnek ezúton is gratulálunk, a kiemelkedő tevékenységet a jelölő szervezetek ily módon is elismerték. A hivatalos díjátadás május 15-én, szombaton 12:00 órakor lesz a Kossuth utcán a Civil Nap keretében.

A „Sporttal Veszprémért” díj ajándéktárgyát az Ökopolisz Klaszter ajánlotta fel.

A szavazók között a rendezvény egyik főtámogatója, a Kaqun Fürdő és Életmódklub nagy értékű ajándékcsomagját sorsoljuk ki. Szavazni a cikk alján lehet, majd a megadott e-mail címre érkező linken meg kell erősíteni a voksot. A nyertest e-mailben értesítjük május 14-én, pénteken, a nyereményt a Civil Napon május 15-én, szombaton 12:00-kor adjuk át.

Kaqun, a mérhetően erősebb immunrendszer megteremtője, amely biztosítja a
szervezet egyensúlyát. A Kaqun fürdő és Életmódklubról részletes információk itt és a hivatalos honlapon találhatók.

A „SPORTTAL VESZPRÉMÉRT” DÍJ JELÖLTJEI (ABC-SORRENDBEN)

Andorka Zoltán

Sportág: kosárlabda
A VESC kosárlabda szakosztályának elnöke. Maga is játékosként szerepelt a VESC jogelőd csapataiban. Amióta a játékot abbahagyta a férfi kosárcsapat gondozását vállalta, és évek óta következetesen a mindig jobb és jobb eredményekért dolgozik. Ennek eredménye egy egyre nagyobb közösséget vonzó csapat kialakulása, amely már az "A csoport" közelében jár. A sportág szeretete, a csapatért végzett áldozatos munkája példamutató, és sajnos egyre ritkább a mai sport világában.

Carlos Reinaldo Perez

Sportág: kézilabda
A kubai születésű kézilabdázó Magyarországon, Veszprémben talált rá második otthonára. Klubcsapatával (Fotex, majd MKB Veszprém) a nemzetközi kupákban, a magyar válogatottal a világversenyeken öregbítette városunk hírnevét. 2003-ban Portugáliában egy emlékezetes világbajnokságon 64 találattal gólkirály lett, amivel nagyban hozzájárult a csapat hatodik helyéhez, és ezzel együtt az athéni olimpiai részvételhez, ahol egészen az elődöntőig menetelt a csapat. Veszprém és az egész ország gyorsan befogadta, a mai napig nagy tisztelet és szeretet övezi. Korát meghazudtoló módon kézilabdázik, 38 évesen még mindig képes mérkőzéseket eldönteni és lendíteni a csapat játékán. Válogatottbeli szereplése idején elnevezték a legmagyarabb magyar kézilabdázónak.

Gyurka János

Sportág: kézilabda
A Veszprémi Építőkben kezdte játékos pályafutását a zirci születésű kézilabdázó, sokáig húzóembere volt az együttesnek a kiváló átlövő. Már 16 évesen tagja volt a felnőtt csapatnak, 18 évesen pedig az olimpiai keretnek. A Los Angeles-i Olimpiára a keleti blokk bojkottja miatt nem utazhatott el a csapat, de 1986-ban világbajnoki ezüstérmet nyert, majd a Szöuli olimpián 4. helyen végzett a magyar válogatott, soraiban Gyurka Jánossal. Edzőként Ausztriában érte el eddigi legnagyobb sikereit, a világhírű Hypo Niederösterrech szakvezetője lett. Jelenleg a Veszprém Barabás KC edzőjeként azon dolgozik, hogy a veszprémi női kézilabda hosszú távon megvesse a lábát az élvonalban, és akár a nemzetközi porondra is kilépjen.

Kiss Balázs

Sportág: atlétika
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője a mai napig Veszprém egyetlen olimpiai bajnoka. Már 1991-ben, a Görögországban rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon szerzett bronzéremmel jelezte Kiss Balázs, hogy komolyan számolni kell vele a világ élvonalában. Ösztöndíjat nyert az Amerikai Egyesület Államokba, Los Angelesben járt egyetemre, ahol a tanulás mellet a sport, az atlétika töltötte ki az életét. 1996-ban, Atlantában írt sporttörténelmet, nyugodt, magabiztos versenyzéssel, negyedik sorozatban elért káprázatos, 81,24 méteres dobásával megszerezte városunk első, a magyar atlétika 9. olimpiai aranyérmét, amit azóta is nagy becsben tart, és egy bank széfjében őriz.

Schmid Antalné

Sportág: természetjárás
Gimnáziumban szerette meg a természetjárást, később a tájfutást is elkezdte űzni. A Volán dolgozóival alakított természetjáró szakosztályt, a nagyobb csoportokkal autóbuszos, a kisebbekkel gyalogos túrákra és kirándulásokra jártak, közben több túravezetői tanfolyamot is elvégzett. 1988 óta az Építők Természetbarát Sportegyesület tagja, az évek során a gyalogtúrák mellett vízi, kerékpáros, barlangi és magashegyi túrákat is szervezett, jelenleg az elnökség tagja. 1984 óta ezüst túravezetői minősítéssel rendelkezik, és részt vesz a városi és a megyei civil programokon, illetve azok szervezésében.

Szalai Szabolcs

Sportág: ultrafutás
Már az egyetemi évek alatt a kezdetektől társszervezője volt Szalai Szabolcs az Egyetemkör futóversenynek, később főszervezője volt a 24 órás futásnak és a Lépcsőfutásnak. Idén rendezte meg hatodik alkalommal a Viking SE a Veszprémi 6 órás futást, ami évek óta országos bajnokság is, idén pedig világranglista első helyezést ért el a női győztes. Több száz sportoló mozdul meg évente az egyesület által szervezett futóversenyeken. Veszprémben először a Viking SE rendezett chipes időméréssel futóversenyt. Szalai Szabolcs az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének elnökségi tagjaként is képviseli a helyi futók/ultrafutók érdekeit, segítségével Veszprém újra az ultrafutás egyik bázisává nőtte ki magát. 

Szalai Tamás

1976. szeptemberétől dolgozik a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában, a testnevelési munkaközösség vezetője. A tanulók testi, szellemi és erkölcsi képességeinek fejlesztésében, tehetségük kibontakoztatásában kiváló érzékkel, hatásos módszerekkel munkálkodik.
Diákjai eredményesen szerepelnek a városi, megyei, országos versenyeken. Munkájának fő célja a gyerekek egészséges életmódjának alakítása, a rendszeres mozgás megszerettetése.
Több mint 10 éve szervez a téli időszakban sítábort, nyaranta pedig vízi és lovas tábort tanítványainak. Oktató-nevelő munkájával kivívta a diákok, a szülők és, a kollégák szeretetét és a városi, megyei sportvezetők elismerését. A Városi Diáksport Bizottság javaslata alapján 2009-ben „Veszprém Megye Diáksportjáért” elismerésben részesült.

Tudja Julianna

Sportág: atlétika
Kiss Balázs atlantai győzelme volt az egyik fő motiváló erő, ami Tudja Juliannát a versenysport felé és a dobókörbe terelte. Részt vett ifjúsági Európa-bajnokságon és világbajnokságon, majd Junior BEK-győztes lett. A nagy álmot, az olimpiai részvételt 2004-ben, Athénban sikerült megvalósítani, ahol a döntőbe ugyan nem sikerült bekerülnie, de pályafutása második legnagyobb dobását teljesítette. A sportkarrier után az anyai örömök és az üzleti élet töltötte ki az életét, de néhány hónapja visszatért a sporthoz is, jelenleg a Veszprém Barabás KC klubmenedzsere. Elmondása szerint mindenben az egyensúlyt keresi, a sport keménnyé tette, és mindig pozitívan gondolkodik.

Ifj. Vass Tibor

Sportág: tájfutás
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület aktív sportolója és sportvezetője ifjabb Vass Tibor. A Magyar Honvédség tájfutó katonaválogatott tagja 10 éve, legjobb eredménye a világbajnokságon elért 33. helyezés. Az országos tájfutó váltó bajnokságon negyedik helyen végzett, és Hungária Kupa győztes junior kategóriában A Magyar Honvédség járőr, mezei futó, felszereléses futó bajnokságain összesen 14 első helyezést gyűjtött be. A nemzetközi tájfutó versenyekről megszámlálhatatlan érmet hozott haza. A kommandósokat felvonultató nemzetközi túlélő versenyen 3 alkalommal is a győztes csapat tagja volt, kétszeres siklóernyős bajnok. Az „54-es kihívás” nyílt nemzetközi túlélő verseny szervezője, pályakitűzője. A Honvéd Kupa Nemzetközi tájfutó verseny rendezője, pályakitűzője 14 éve. A Veszprémi Honvéd Sportegyesület elnökségi tagja.

/admin/libs/php/szavazas.php?_time=1273075072&id=7

Kaqun, a mérhetően erősebb immunrendszer megteremtője, amely biztosítja a
szervezet egyensúlyát.

A Kaqun fürdő és Életmódklub a nyugalom szigete. Az itt töltött idő alatt
relaxálódhat, meditálhat, regenerálódhat hangsúlyt fektetve az
egészségmegőrzésre, gyógyulásra. A Kaqun Életmód Klub nyitott mindenki
számára, aki szeretne egészségesebben élni, odafigyelni magára és
családtagjaira. A Kaqun víz ívó- és fürdőkúra formájában érhető el a Kaqun
fürdőklubbokban.

A víz nemcsak testünk egyik legfontosabb alkotóeleme, hanem ősibb,
természetesebb közegünk is, mint a levegő. A Kaqun-oxigénvíz 7,4 %-ban
oldott oxigént tárol, mely stabil, nem buborékos, nem párolog el a kádból,
ph-ja lúgos. A testhőmérsékletű kellemes vízben a bőr pórusai megnyílnak és
víz a bőrön keresztül egyből bejut a kapilláris ereken át a véráramba.

A helyszíni elektrolitikus eljárással előállított magas oxigéntartalmú Kaqun
fürdővízben való fürdéssel olyan nagy mennyiségű oldott oxigén jut a
szervezetbe, amely semmilyen sporttevékenységgel, fokozott légzéssel nem
érhető el. A hirtelen bejutott oldott oxigén a szövetek, sejtek savasodását,
a fáradékonyságból adódó tejsavfeldúsulását is megszünteti. Egy jótékony
pH-eltolódás zajlik le a szervezetben, amelynek révén beindulnak a normális
életfolyamatok.

A veszprémi fürdőben 8 speciális kád található. Természetesen külön női és
férfi részleg van, kulturált öltözőkkel, pihenő résszel.

A klub az általános egészség-megőrzési alapismeretek átadása mellett mélyre
szabott tanácsadást is biztosít az egészség megőrzésében, megújításában és
helyreállításában.

A klub programjain szakértők tartanak előadásokat, illetve személyes
konzultációt a klubtagok és érdeklődők számára.

Amit nyújtunk:
Nemcsak szolgáltatás, hanem egy közösség is.

* kedvezményes oxigénvíz vásárlás (0,5 l és 1,5 l-es kiszerelésben),
* fürdési lehetőség előzetes bejelentkezés szerint,
* ingyenes konzultációk, tanácsadás, előadások minden hónapban
* ingyenes véroxigénszint-mérés,
* folyamatos tájékoztatás a Kaqun programokról, klubtagság.