Lehet válogatni a hétvégén

Ezen a hétvégén sem áll meg az élet, csapataink ismét küzdőtérre lépnek.

Pénteken megkezdődik az 1-8. helyért zajló kosárlabda rájátszás második köre. A Veszprémi Egyetem SC csapata az előző héthez hasonlóan hazai pályán lép küzdőtérre, az ellenfél a Szeged gárdája lesz. Az első körben, Szegeden 14 pontos vereséget szenvedtek a veszprémiek, ez az egy veresége van eddig az egyetemistáknak a rájátszás során. Az előző fordulóban a VESC hazai pályán közel 40 ponttal diadalmaskodott a Vásárhely ellen, míg a szegediek több mint 20 ponttal maradtak alul az általunk jól ismert Nagykanizsa ellen.

Szombaton, a jövőre már biztos NB1-es tagsággal rendelkező Veszprém Barabás KC az utolsó helyezett, már kiesett Hunnia csapatához látogatnak Üllőre. A mérkőzés egyértelmű esélyese a veszprémi csapat, hiszen a Hunnia eddig mind a négy rájátszásbeli összecsapásán több mint 50 gólt kapott.

A veszprémi labdarúgók a vasárnap megnyert megyei rangadó után ezúttal hazai pályán szerepelnek, a vendég a mezőny hátsó feléhez tartozó Répcelak gárdája lesz. A következő 5 mérkőzésből elég 4 pontot szereznie a VFC-nek ahhoz, hogy a szezon végén az ő nyakukba kerüljön a bajnoki aranyérem.

A HEMO Winner Versenytánc Egyesület immár hagyományosan minden év májusában rendezi meg a versenytáncosok körében rangos eseménynek számító és Veszprém egyik jelentős kulturális eseményéhez kötődő Gizella Kupa Táncversenyét. Vasárnap a vérpezsdítő latin és gyönyörű standard ritmusok, valamint a kitűnő táncosok bizonyára idén is felejthetetlen élménnyel ajándékozzák meg, az ország minden részéből érkező, és reméljük, hogy a Veszprémből is minél nagyobb számban jelenlévő nézőket.

Vasárnap kerül sor az 5. K&H olimpiai futónapokra is, mely az idei évben az Egyetemi Stadion parkolójából veszi kezdetét. A tervezett útvonal Egyetemi Stadion-Wartha V. u-Móricz Zs. u.-Nárcisz u.-József A. u.-Szegfű u.-Kinizsi P. u.-Pázmándi u.-Kiskőrösi u.-Stadion u.-Stadion köz-Egyetemi Stadion, a táv 3km. Jelentkezni a VEDAC irodában május 3-7. között 14:00-18:00-ig lehet, illetve a helyszínen, a versenyközpontban május 9-én 9:00-10:45-ig. További részletek a futóverseny honlapján találhatók.

A BL-ből való búcsú után újabb megmérettetés vár az MKB Veszprém csapatára, ugyanis megkezdődik a három nyert mérkőzésig tartó Budapest Bank Kézilabda Liga döntője. Az alapszakasz során mindkét összecsapáson a veszprémiek diadalmaskodtak, majd az elődöntőben a Veszprém a Dunaferrt, míg a szegediek a Tatabányát búcsúztatták kettős győzelemmel.

Vasárnap délután női labdarúgóink is hazai pályán szerepelnek, az ellenfél ezúttal a dobogó harmadik helyén tanyázó Somogyjád lányai lesznek. Ősszel idegenben kétgólos vereséget szenvedett a veszprémi együttes a somogyiaktól.

A férfi kézilabda NB2-ben ismét rangadót játszik a Veszprémi Egyetem csapata. A két héttel ezelőtti bravúros Ács ellen aratott győzelem után, az első helyezett Komárom látogat Veszprémbe. Novemberben, nagy csatában szoros vereséget szenvedtek az egyetemisták, így hazai pályán akár bravúr is elérhető a vendégek ellen.

Május 7. (péntek)
18:30 VESC – Dél Konstrukt-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda rájátszás, helyszín: Vetési Albert Gimnázium

Május 8. (szombat)
14:00 Hunnia KSK - Veszprém Barabás KC női kézilabda NB1 rájátszás, helyszín: Üllő
17:00 Veszprém FC - Répcelak férfi labdarúgás NB3, helyszín: Stadion

Május 9. (vasárnap)
10:00 7. Gizella Kupa Táncverseny, helyszín: Lovassy Gimnázium tornacsarnok
11:00 5. K&H olimpiai futónapok, rajt: Egyetemi Stadion, VEDAC pálya
11:40 MKB Veszprém – Pick Szeged férfi kézilabda bajnoki döntő, helyszín: Veszprém Aréna, TV: RTL Klub (élő)
15:00 Gizella-Veszprémi SE – Somogyjád SZKKSE női labdarúgás NB2, helyszín: Jutasi úti műfüves pálya
18:00 Veszprémi Egyetem SC – Komáromi AC férfi kézilabda NB2, helyszín: Stadion Munkacsarnok