A lehetőségekhez mérten segítenek

A férfi röplabdacsapatnak és a Balaton Bajnokságnak szavazott meg támogatást a sportbizottság keddi ülésén.

Czintula Róbert, a Company Nyelviskola-VRC elnökségi tagja elmondta, hogy a férfi röplabdacsapat fennállása legnagyobb sikerét érte el első extraligás szezonjában, de a jó szereplés komoly anyagi terheket is ró az együttes vezetésére.

- Felnőtt csapatunk a 4. helyen végzett, és az összes utánpótlás csapatunk is bejutott az országos döntőbe. A klub olyan szintre jutott, hogy új helyszínt kellett keresnünk az edzések és a mérkőzések lebonyolítására. Jegyet váltottunk a nemzetközi kupasorozatra is, ahol az elindulást mérlegelnünk kell, ellenkező esetben azonban pontlevonásos büntetéssel súlyt minket a szövetség a szabályok alapján – magyarázta Czintula Róbert a Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának soron következő ülésén.

A röplabdások a jövőben a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában folytatják a menetelésüket, ahol nyitottak voltak az együttműködésre, de a költségek így is jelentősen, éves szinten mintegy 600.000 forinttal megnövekedtek, ezért fordult a klub vezetése segítségért a városhoz. Mivel a rendelkezésre álló keret rendkívül szűkös, ezért 250.000 forint támogatást tudott megszavazni a bizottság, ami a kért összeghez képest alacsony, a lehetőségekhez képest viszont magas összeg. Bízzunk benne, hogy a következő években több pénz tud szétosztani az önkormányzat sporttámogatásra, a röplabdás srácoknak pedig kívánjunk sok sikert és kitartást a következő szezonhoz.

A második napirendi pontban Tóthné Stupián Anikó tájékoztatta a bizottságot a Stadion Kft-nél folyó szakmai munkáról. Az új igazgató elmondta, hogy igyekeznek a szabad kapacitásokat kitölteni, de a létesítmények állapota sok komoly sportesemény megrendezését nem teszi lehetővé. A teremkihasználtság kapcsán szakmai segítséget várnak a bizottság tagjaitól.

A harmadik napirendi pontban Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója tájékoztatta a bizottságot a város legnagyobb hagyományokkal rendelkező sportrendezvényének, a Balaton Bajnokságnak a szervezési munkálatairól. Az idén 52. alkalommal megrendezésre kerülő atlétikai viadalt a megyei szövetséggel (VEMASZ) közösen bonyolítja le a VEDAC, ahol a hazai élvonal és az európai mezőny tekintélyes része elindul. A megyei sporttámogatási rendszer beszűkülése miatt veszélybe került a rendezvény lebonyolítása, de a szervezők minden erejükkel azon dolgoznak, hogy megteremtsék a feltételeket, és előteremtsék a szükséges, mintegy 1.200.000 forintot. A bizottság 100.000 forintot szavazott meg támogatásként, amit Szolnoki Pál, tanácsnok a saját keretéből még 100.000 forinttal egészített ki, elismerve a rendezvény színvonalát.

Az ülés zárásaként Horváth László, a Veszprémi Domonkos László Judo SE elnöke egy prezentáció formájában mutatta be a dinamikusan fejlődő egyesület működését és szakmai munkáját. A 2007-ben újraszervezett sportklub nagy hangsúlyt fektet a tagtoborzásra, a pályázatokra, a szponzorkeresésre, a rendezvényekre és a közös kirándulásokra. Hosszú távú céljaik között szerepel az, hogy 2020-ra olimpiai kerettag sportolót adjanak a magyar válogatottnak. Sok munka áll még az egyesület vezetése és a sportolók előtt, de az elmúlt időszak magyar bajnoki címei igazolják, hogy jó úton haladnak.