Bécsi Nikolett kick-box magyar bajnoki ezüstérmet szerzett

A közelmúltban rendezték az esztergomi Sportcsarnokban a Kick-Box Magyar Bajnokságot, ahol Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai boksz SE versenyzője is indult, mint a kategória (Light Contact 50 kg) ranglistavezetője.

Két héttel ezelőtti világversenyt Nikolett komoly izomsérüléssel zárta. Némi gyógyulás után, itt a Magyar Bajnokságon az EB kvalifikációja miatt Nikinek kötelező volt a részvétel. Ebben az évben elért nemzetközi eredményei alapján, joggal játszotta ezen a versenyen is a döntőt. Az elsőségért játszott 3x2 perc jól indult, kiváló ütemben a már rá jellemző technikákkal és határozott, kemény küzdelemmel, sikerült tartani az első harmadot azonban a második menetben ellenfele sikeres letámadásokkal páston kívülre szorította, amiért kétszer is figyelmeztették Nikit.

Ekkor vált világossá, hogy Niki a korábbi versenyen megsérült lábával, már nem tud hatékonyan dolgozni, ezzel a robbanékonysága is visszaeset és ezek következtében, egy rossz rúgást követően ismételt figyelmeztetésben részesült, ami pedig a döntő elvesztését is jelentette. Így Nikolett ezüstéremmel zárta az OB-t. Az ünnepélyes átadót már nem tudta megvárni, mivel egy gyerekeknek tartott jótékonysági bemutatóra kellett visszasietnie.