Veszprémben az Egy CSepp Teszt

Az Egy CSEpp Teszt (ECSET) országos szűrőprogram keretében 2010. június 11-én pénteken, Veszprémbe érkezik az Egy csepp figyelem Alapítvány ingyenes egészségügyi szűrésekkel. Gazdag Tibornak nem csak sorozatbeli szerepe miatt fontos az egészsége, ezért ő már biztosan ott lesz!

Melyik a legegészségesebb nagyváros? Ezt a kérdést tette fel idén az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány. A szervezet ezért indította el az Egy CSEpp Tesztet, amelynek célja, hogy képet kapjanak az ország egészségi állapotáról.

Május 14-e és szeptember 17-e között az Alapítvány munkatársai végigjárják a megyeszékhelyeket, ahol ingyenes szűréseket tartanak.

A „Legegészségesebb város” versenyben sztárok is segítik a városokat. Ezúttal Gazdag Tiborral, a Jóban Rosszban Pongrácz doktorával találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a veszprémi rendezvényre. Az érdeklődők kitölthetnek egészségteszteket, és lehetséges betegségekkel kapcsolatos rizikó-elemzést is kaphatnak a szakemberektől.


Forrás: egycseppfigyelem.hu

Az Elektronika 77 Kft gépeivel bárkinek pillanatok alatt megmérik a vércukorszintjét. Az Omron vérnyomásmérőjével és a testösszetétel monitorozó gépével a helyszínen kideríthető a testben lévő izom és zsír aránya valamint az hogy megfelelőek-e a vérnyomás értékek, az Accutrend gép segítségével a koleszterint is pár perc alatt megállapítható. A La Roche Posay jóvoltából melanóma szűrés is lesz, valamint az AVON a bőr- és hajvizsgálatot tart, a MOL pedig lehetővé teszi, hogy az Alapítvány eljusson minden megyeszékhelyre. Az ECSET megvalósulásához továbbá a Magyar Telekom, a Patika Magazin, az AG Strong, és az RTL Klub is hozzájárult.

Alapítványnak az is a célja, hogy a szűrés után a megfelelő szakorvoshoz illetve háziorvoshoz eljussanak azok, akiknek az értékei eltérnek a kívánatostól.

Azok, akik ellátogatnak az Egy CSEpp Teszt eseményeire, nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a „Legegészségesebb város” cím megszerzésében is. Az eredményhirdetés november 14-én az ötödik Egy csepp Világnapon lesz Budapesten a SYMA Csarnokban.

Veszprémben június 11-én, pénteken 11:00-16:00 óra között az Óváros téren várják az Alapítvány munkatársai az érdeklődőket.

Az Egy CSEpp Teszt helyszíneiről és időpontjairól a www.egycseppfigyelem.hu-n az „ECSET” menüpont alatt tájékozódhat, valamint olvassa el legfrissebb egészségügyi híreinket is!

Szánjon egy csepp figyelmet egészségére!