A szlovén válogatott nyerte a bronzérmet

Szlovénia férfi kézilabda-válogatottja 31-30-ra legyőzte Horvátország csapatát a franciaországi világbajnokság szombat esti helyosztóján Párizsban, így bronzérmet nyert.

Mindkét együttes most játszott második alkalommal világbajnoki bronzmeccset, a 2013-as tornán is egymás ellen léptek pályára, akkor a horvátok győztek 31-26-ra. A 2004-es Európa-bajnokság ezüstérme után ez a szlovénok második érme nagy nemzetközi tornán.

Felváltva vezettek a csapatok a mérkőzés elején, a horvátok játékán nem látszott, hogy egy nappal kevesebb idejük volt a pihenésre és a felkészülésre, mint ellenfelüknek. Keményen védekeztek és támadásban is hatékonyabbnak bizonyultak, így a 11. percben már három góllal jobban álltak (4-7). Az első félidő folytatásában is kiegyensúlyozottan, magabiztosan kézilabdáztak, melynek köszönhetően a szünetben öt góllal vezettek (13-18).


Fotó:francehandball2017.com

A 34. és a 40. perc között 6-1-es sorozatot produkált a fáradhatatlannak tűnő horvát csapat (16-24), de a szlovénok a 48. perc után 7-2-es szériával válaszoltak, ezáltal meglepetésre egyenlítettek (29-29). A horvátok éppen a hajrában készültek el az erejükkel, ellenfelük 3-2 után került ismét előnybe, amelyet meg is őrzött a lefújásig (31-30).

A mezőny legeredményesebb játékosa a horvát Manuel Strlek volt hat góllal, a meccs legjobbjának pedig a szlovén Marko Bezjakot választották.

Az NB I-ben szereplő szlovén játékosok közül a veszprémi Blaz Blagotinsek három, Gasper Marguc négy, a szegedi Matej Gaber pedig szintén három gólt dobott.

A Franciaország-Norvégia döntő vasárnap 17.30-kor kezdődik Párizsban.

Eredmény, a 3. helyért:
Szlovénia-Horvátország 31-30 (13-18)