Szavazz a 2016. év sportpillanataira!

Nyolcadik alkalommal ítélhetik oda a veszprémi sportbarátok a közönségdíjat, a két veszprémi sportportál összefogásával eldöntheted a sorrendet!

Nyolcadik éve választhatja meg a sportszerető veszprémi közönség az év veszprémi sportpillanatát. A szavazatokat a korábbi évekhez hasonlóan mindkét veszprémi sportportálon le lehet adni: a Hajráveszprém.hu és a Vehirsport.hu is várja az olvasói voksokat bízva abban, hogy minél több sportbarát adja le idén a szavazatát.

Ezúttal sem volt könnyű kiválasztani az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait. Időrendi sorrendben haladva elevenítjük fel a veszprémi sportéletből azokat a mérkőzéseket, versenyeket, teljesítményeket, melyekről még bizonyára sokat fognak beszélni a veszprémi sportbarátok. A két sportportál szerkesztősége kiválasztotta a legemlékezetesebb pillanatokat, amelyre szavazni lehet. Szubjektív összeállításunkba egyéni és csapatsportok egyaránt helyet kaptak. A végső döntést olvasóinkra bízzuk, várjuk a szavazatokat!

A szavazást 2017. február 19-én, vasárnap 16:00-kor zárjuk, a két portálon leadott szavazatokat összesítjük, és végeredményt a február 21-i Sportévnyitó Ünnepségen hozzuk nyilvánosságra!

Március 19.
Kemény csatákat hozott a gála (Veszprémi Thai-box SE)

Tíz év után rendeztek újra thai-box gálát Veszprémben, ahol helytálltak a veszprémi fiatalok, és látványos küzdelmeket láthattak a nézők. Az este legkeményebb mérkőzésén a veszprémi Kemény Gyula emberfeletti teljesítményt nyújtott a komáromi Chrén László ellen.

Március 31.
Wieder Ilona bajnoki címmel indította az évadot (VHSE)

A Veszprémi Honvéd SE szenior tájfutója aranyérmet szerzett a Geresdi-dombság területén rendezett nyílt hosszú távú országos egyéni bajnokságon.

  

Április 2.
Grappling érmek Vámoson (Weapon group)

A Faragó Attila vezette csapat két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel gazdagította a veszprémi Weapon Group SC éremkollekcióját a Global Grappling G4 Liga 2015-2016 évadának 6. fordulójában.

 

Április 15.
Rasovszky Kristóf olimpiai A szintet úszott (BÚK)

A Balaton Úszó Klub sportolója másodikként ért célba 1500 méter gyorson a győri országos bajnokságon, amivel teljesítette az olimpiai A szintet. A 19 esztendős kiválóság sikerének értékét növeli, hogy egyedüli veszprémi sportolóként vehetett részt a riói ötkarikás játékokon.

 

Május 6.
A dobogóig menetelt a másodosztály újonca (Veszprémi KSE)

A Veszprémi KSE együttese újoncként is megvillantotta oroszlánkarmait az NB I/B Nyugati csoportjában. A pontvadászat hajrájában még az élvonalbeli szereplés reménye is felcsillant Zsigmond György legénysége előtt. A bronzérmet végül a városi rivális MVM Veszprém U23-as alakulata ellen, többszörösen vert helyzetből felállva biztosították be.

 

Május 15.
Bécsi Nikolett kickbox világkupa ezüstérmet szerzett

Budapesten rendezték meg a XXII. KickBox Világkupát, amelyen Bécsi Nikolett a Veszprémi Thai Box SE versenyzőjeként 2. helyet szerzet egyéni küzdelemben. A három napos verseny, komoly nevezői létszámot hozott (30 ország, 2123 versenyző) a nagyvilágból.


Május 18.
Átadták az első „Szabó Ernő díjat” (VEDAC)

Május 18-án tartotta éves rendes küldött közgyűlését a VEDAC, ahol a klub elnöksége Zentai Tibornak adományozta a díjat. Az elismerést Szabóné Harlai Katalint, Szabó Ernő özvegye és Ovádi Péter, Veszprém Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője adta át.


Május 21.
Újabb magyar bajnoki bronzérem (Veszprémi Dózsa SK)

Több remek eredményre feltéve a koronát, Krebsz Martin egy diákolimpiai és egy magyar bajnoki bronzéremmel bővítette a Veszprémi Dózsa SK éremkollekcióját. Faragó Zsolt és Izsák Károly tanítványa bokaszalag-szakadás okozta hosszú kihagyás után tért vissza a birkózószőnyegre.


 

Május 28.
Elképesztő izgalmak után jutott BL-döntőbe a Veszprém! (Telekom Veszprém)

A veszprémi kézilabdacsapat heroikus küzdelemben, hosszabbítás után fektette két vállra a német rekordbajnok THW Kiel együttesét a Bajnokok Ligája kölni elődöntőjében, így zsinórban másodszor jutott fináléba.

 

Október 8.
Bravúros eredmények a hawaii ironman vb-ről (Veszprémi Triatlon Egylet)

Október 8-án a hawaii Kona-szigetén rendezték meg az ironman világbajnokságot, melyen két veszprémi versenyző is sikerrel mérette meg magát. Brassay Réka – a 35-39 évesek nők korcsoportjában – a 13. helyen végzett. Rónaszéki Balázs pedig az 59. helyet szerezte meg a 35-39 éves férfiaknál.

 

Október 20.
Gólzápor és jótékonykodás (1. FC Veszprém)

A megyeszékhely első osztályú futsalcsapata több mint ezer néző előtt győzte le 8-4-re az előző kiírásban bronzérmet szerző Haladást. A Madarász-csapat nemcsak remekelt, szurkolóival együtt jótékonykodott is: a kezdés előtt több száz plüssmaci landolt a játéktéren, így támogatva a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát.

 


November 20.
Japán judomester Veszprémben (VEJSE)

Magyarországra látogatott a japán mester, Awano Yasuhiro, aki egy hetet töltött Veszprémben a helyi Judo SE-nél vendégeként. A mester a Dózsa és Simonyi iskolában valamint a Takács tanyán is színvonalas edzéseket tartott.

December 17.
Zsinórban nyolcadszor nyertek a kosarasok (HOYA-Pannon Egyetem Veszprém)

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a szezon egyik legjobb teljesítményével búcsúztatta a 2016-os évet a Pápa ellen az NB I/B Nyugati csoportban. Mérész Csaba együttese a játék minden elemében felülmúlta a megyei riválist, s aratott 102-67-es kiütéses győzelmet.

 

December 17.
Kónya Ádám történelmi tettet hajtott végre (Veszprémi Sí Egylet)

A Veszprémi Sí Egylet sífutója 10 km-es szabad stílusban 70 pontot ért el a szlovákiai Slavic Cupon. Kitűnő teljesítményével jogot szerzett a 2018-as dél-koreai téli olimpián való részvételre. Kónya Ádám lehet városunk első téli olimpikonja.

 

/admin/libs/php/szavazas.php?_time=1487071579&id=28