Sok év kihagyás után ismét a ringben

Takács Zsolt és Szilágyi Arnold révén két győzelmet aratott a Veszprémi Thai-box Egyesület a pápai gálán.

Április 9-én, Pápán rendezték meg a hetedik Koko-gym Thai-box és K1 gálát. A Veszprémi Thai-box Egyesület színeiben két fő jelentkezett az Ajkai klubból, Takács Zsolt -91 kg-ban, K1 szabályrendszerben lépett kötelek közé a Tatabányai Balassy Bálint ellen. Ők már novemberben egyszer megmérkőztek egymással, akkor Zsolt megosztott pontozással kikapott, de ezúttal nagyon jól felkészült mind technikailag, mind erőnlétileg a mérkőzésre, és így 3:0-s egyhangú pontozással megnyerte a 3x2 perces küzdelmet.

A második versenyző, Szilágyi Arnold, aki sok év kihagyás után szintén K1 szabályrendszerben indult, 5x2 percben a pápaiak nagy kedvence, Kocsis Rajmund ellen. A K1 szabályrendszer megengedi a fejre térd technikát, amit Arnold nagyon rutinosan ki is használt. A mérkőzése nem tartott sokáig, egy percnél járhatott az idő, amikor két fejre irányuló térdessel megsebezte ellenfelét úgy, hogy felszakadt a homloka, és így az orvosok már nem engedték tovább a mérkőzést. Szilágyi Arnold KO-val legyőzte a hazaiak nagy kedvencét.

Mindkét versenyző nálam készült, Veszprémben erre a nagy összecsapásra, nagyon örülök a jó eredménynek - nyilatkozta Körmendi Ferenc, a Veszprémi Thai-box Egyesület vezetője.