Sportágválasztó új helyszínen

Több mint húsz sportágat kipróbálhatnak, és még nyerhetnek is azok, akik augusztus 26-án kilátogatnak az Erdész utcai sportközpontba.

A Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete (VMTTE) augusztus 26-án (10 és 16 óra között) sportágválasztót tart Veszprémben, az Erdész utcai sportközpontban.

A szervezők minden érdeklődőt várnak, aki szívesen sportol, szeretne új sportágakat kipróbálni vagy a különböző egyesületek szakembereivel találkozni, nekik kérdéseket feltenni. Kifejezetten számítanak azon fiatalok érdeklődésére, akik még nem döntötték el, hogy milyen sportágban mutatnák meg tudásukat.

A sportágválasztón számos egyesület képviselteti magát a bakonyi megyeszékhelyről és annak környékéről, az előzetes jelentkezések alapján több mint húsz sportág fog bemutatkozni.

A Veszprémi Tollaslabda SE, Trampolin SE (floorball), az Acro Dance Akrobatikus Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a Herendi Judo Klub és a Veszprémi Judo SE (egyaránt cselgáncs), a Berenhidai Huszár Péter Baranta SE (baranta), a VESC női röplabda szakosztálya, az 1. Futsal Club Veszprém, a Veszprémi Jéglovagok (jégkorong), a VEDAC (atlétika), a Veszprém Honvéd Tájfutó Egyesület, a Veszprémi Sportmászó Egyesület (falmászás), a Veszprémi Torna Club (gumiasztal), a Veszprémi Dózsa SK (birkózás) és a Veszprémi Triatlon Egylet is részt vesz az eseményen. Mindezek mellett a kézilabdával, a kosárlabdával, a sakkal, a kerékpározással, a petanque-gal és a twirlinggel is megismerkedhetnek a résztvevők.

Az érdeklődők általános állapotfelmérésnek is alávethetik magukat. Az ebben segédkező védőnők elsősorban a jelentkezők testállapotát mérik majd fel.

Kavalecz Gábor és Rajki Tamás szervezők portálunk érdeklődésére elmondták, az országszerte nagy sikernek örvendő eseményt kísérleti jelleggel hívják életre Veszprémben is. Mint mondták, kíváncsiak, hogy az iskolakezdés előtt és a szabadságok végeztével mennyire tudják megmozdítani, megmozgatni a családokat.

Érdemes lesz a kilátogatóknak minél több sportágat kipróbálni. Akik ugyanis legalább tíz sportágba belekóstolnak (s azt aláírással igazolják, majd leadják pontgyűjtő lapjukat), a nap végén sorsoláson vesznek részt, ahol értékes sportszereket nyerhetnek.

-