Tízzel nyert a Veszprém

Nagy Lászlóval a soraiban könnyedén nyert a Telekom Veszprém az ötödik helyezett CYEB Budakalász ellen.

A jobb kéztöréséből felépülő Nagy egyből kezdőként kapott lehetőséget Ljubomir Vranjestől, a keretből Andreas Nilsson, Dejan Manaskov, Gasper Marguc és Ancsin Gábor hiányzott.


Képgaléria a cikk végén

A veszprémiek erősen kezdtek, a Budakalász csak az ötödik percben szerezte első találatát, azt is hétméteresből. Ezzel azonban át is szakadt náluk a gát, Tóth Bence és Tomas Reznicek felváltva hozta fel csapatát a címvédőre. A vendégek nagy lelkesedéssel, irammal álltak bele az ellenfélbe és bár a Veszprém nem adott száz százalékot, az előnyét így is hat gólra tudták növelni az első félidőben.

A fordulást követően három percet kellett várni az első találatra, Bohács Sándor talált be a csereként beállt Mikler Roland kapujába, amire Nagy László válaszolt is rögtön, majd újabb négy perc telt el góltalanul. A 37. perctől aztán beindultak a felek, a Telekom egy 5:0-s sorozattal kerek tízre növelte a differenciát, amit a családias létszámú közönség gyenge számolással köszöntött. A vendégek lendületén azonban semmit nem csökkentett a nagy különbség, ezután felváltva estek a gólok és végül maradt is a tízgólos eltérés.

mérkőzéstükör

Ljubomir Vranjes: Erre a meccsre volt szükségünk, hogy összerázódjunk a válogatott hét után. Főleg azoknak volt szüksége, akik a válogatottban nem szerepeltek, illetve sérülésből tértek vissza, hogy visszajöjjenek a ritmusba. Volt edzés külön erre a találkozóra, remek meccs volt, holnaptól pedig folytatjuk a munkát, innentől a hétvégére koncentrálunk.

Petar Nenadic: Az ilyen mérkőzések mindig jók, főleg a válogatott hét után és azoknak a játékosoknak, akik visszatérnek a sérülések után. Mostantól kezdődik a felkészülés a Magyar Kupa négyesdöntőjére, ahonnan szeretnék elhozni a kupát.

Forgács Gyula: Nekünk az volt a célunk, hogy játszunk egy jót, egy tisztességes eredményt érjünk el, úgy gondolom ez a tízgólos különbség belefér. A 25 lőtt gólnak örülök, ebben jók vagyunk az utóbbi időben. Az, hogy Veszprémben tudunk ennyit lőni külön dícséretes. A visszarendeződéssel vannak problémáink, egy ilyen csapat ezt könyörtelenül megbosszulja. Voltak periódusok, amikor jól játszottunk, elégedett vagyok.

Tóth Bence: Nagyot küzdöttünk, mindkét csapat elérte a célját, a Veszprém nem adott esélyt nekünk, de mi sok gólt lőttünk. Az ilyen mérkőzések azért is jók, mert nézni lehet az ellenfél játékát, sokat lehet belőle tanulni.

Telekom Veszprém - CYEB Budakalász 35:25 (17:11)

Veszprém, 1000 néző, vezette: Altmár K., Horváth M.

Veszprém: Mirko Alilovic - Dragan Gajic 5, Nagy László 3, Petar Nenadic 6/2, Renato Sulic 6, Momir Ilic 1, Cristian Ugalde 6, csere: Mikler Roland (kapus), Schuch Timuzsin, Kent Robin Tönnesen 1, Mirsad Terzic, Blaz Blagotinsek 1, Iman Jamali 3, Lékai Máté 3
Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

Budakalász: Boros Tamás - Tóth Kristóf, Reznicek Tomas 5, Mazák Martin 1, Czina József, Nagy Bence 5/2, Bohács Sándor 2, csere: Váczi Dániel, Tamási Zsolt (kapusok), Teodor Mats Emil Berggren 7, Nemes Richárd 1, Leimeter Csaba, Sutka Norbert 1, Sinkovits Benjamin 3
Vezetőedző: Forgács Gyula

Hétméteresek: 2/2, illetve 2/2
Kiállítások: 8 perc, illetve 2 perc

7

Képgaléria