A Barcs távozott győztesen

Az NB2 Nyugati csoportjában, kiegyenlített mérkőzésen, a több helyzetet kidolgozó somogy megyei együttes hagyta el győztesen a pályát a VFC ellen.

Az első forduló után pont nélkül álló Veszprém FC a másodosztály előző szezonjának 13. helyezettjét, a Barcsi SC-t fogadta a Városi Stadionban. A hazaiaknál a sérüléssel bajlódó Varga Tamás, Garai Péter, Babik András, Foki András kvartett nem léphetett pályára.

A kezdőrúgás előtt került sor a Hajraveszprem.hu VB nyereményjátékának fődíjaként meghirdetett, az NB3 Bakony csoportjának győztese, a Veszprém FC játékosai által dedikált focilabda átadására, melyet Kulitsán Gábor, a játék győztese vehetett át Garai Pétertől, a csapat ügyvezetőjétől. A kezdőrúgást Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere végezte el.

A vendég barcsiak kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben a hazaiak szinte labdához sem értek. A 2. percben egy bal oldali szöglet után a vendégek játékosa néhány centivel fejelt a kapu fölé. A veszprémiek az első tíz perc után magukra találtak, előbb Tatai veszélyeztetett egy csukafejessel, majd egy szöglet után Leitold csúsztatott, de a barcsi hálóőr a helyén volt.

A félidő derekán megszerezte a vezetést a bakonyi gárda. Márió Hudec remek ütemben ugratta ki Fintát, aki lerázta a védőjét, majd 11 méterről kilőtte a kapu bal alsó sarkát (1-0).

A gól után kezdeményezőbbé váltak a barcsiak, és a meddő mezőnyfölényüket a 23. percben siker koronázta. Egy jobbról érkező szabadrúgást Koller még 5 méterről a kapufára fejelte, de itt az akció nem ért véget, ugyanis Koller beívelését Da Cruz Dias, a Honvédtől igazolt brazil jutatta fejjel a kapuba (1-1). Pár perccel később a vezetést is megszerezhették volna a somogyiak, de Koller lövése Kiss Gábor ölében halt el. Fél óra elteltével Grósz adta el a labdát a saját térfelének közepén, ám szerencséjére Dias rosszul centerezett középre az üresen érkező társának. A játékrész végén még egy hazai lehetőséget jegyezhettünk fel, remek cselek után Boromisza lőtt a 16-os jobb sarkáról, de Kuczkó magabiztosan hárított.

A remek iramú első félidő után a második játékrészre inkább a küzdelem volt a jellemző, javarészt a két tizenhatos között folyt a harc labdáért. A középkezdés után kis híján vezetést szerzett a VFC. Tatai kapott remek labdát, elviharzott a jobb szélen, majd kissé kiszorított helyzetben lőtt, de Kuczkó hárította a jobb sarokba tartó próbálkozást. Az 55. percben Pavicevic lépett ki egyedül, Kiss Gábor azonban remekül jött ki, megzavarta a vendégek csatárát, akit így a visszaérő védők szerelni tudtak. Mindkét mester cserékkel próbált frissíteni csapatán, de nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

Negyedórával az összecsapás vége előtt ismét vezethetett volna a hazai csapat, de Boromisza beadása után, a csereként beállt Czvetkó, a vendég hálóőr legnagyobb meglepetésére a kapufára fejelte a játékszert. Ami az egyik oldalon nem sikerült, az sajnos a másikon igen… Egy eladott labda után Kordé jobb külsővel csavart a kapufa segítségével Kiss kapujába (1-2). A hátralévő időben már nem sikerült újítania a veszprémieknek, így második nb2-es mérkőzésükön is vesztesen kellett elhagyniuk a játékteret.

Az NB2 Nyugati csoportjának 3. fordulójában, a Győri ETO második csapata ellen javíthatnak a veszprémi srácok, augusztus 29-én, vasárnap 17.30 órai kezdettel az ETO otthonában.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Magyar Kupa 3. fordulójának sorsolását augusztus 25-én, szerdán 11 órától tartják az MLSZ székházában. Ebben a körben már azok az NB1-es csapatok is csatlakoznak a sorozathoz, akik nem indultak a nemzetközi kupákban.

Veszprém FC - Barcsi SC 1:2 (1:1)

Veszprém, 500 néző.
Játékvezető: Gyarmati II Tibor.
Asszisztens: Márton Zsolt, Kis Tamás László.

Veszprém FC: Kiss-Grósz, Kollár, Fehér, Leitold - Hudec, Sánta, Boromisza, Tatai - Finta, Karakai. Edző: Orbán Tamás

Barcsi SC: Kuczkó - Pókos, Dienes, Balogh, Horváth - Kordé, Koller, Hock, Da Cruz Dias - Pavicevic, Scepanovic. Edző: Puskas Dragan

Cserék: Sánta helyett Nagy K. a 60., Karakai helyett Czvetkó a 70., Boromisza helyett Szőllőskei a 77. percben, illetve Pavicevic helyett Dr. Matus a 60., Horváth helyett Baranyai a 68., Da Cruz Dias helyett Gergulás a 85. percben.

Gólszerzők: Finta a 17. percben, illetve Da Cruz Dias a 23, Kordé a 76. percben.

Sárga lapok: Karakai, Tatai, illetve Hock, Da Cruz Dias.