Második lett a VRC

A Sümeg legyőzése után a döntőben játszmát nyert, de a mérkőzést elveszítette a Company Nyelviskola VRC csapata a Dunaferr ellen.

A Sümeg késői érkezése miatt csúszott a II. Szász Antal Emléktorna programja. Az első délelőtti mérkőzésen az esélyesebb Dunaferr magabiztosan verte a Szolnokot 3:0-ra (15, 16, 20), és bejutott a délutáni döntőbe. A másik elődöntőben a Veszprém szintén a papírformának megfelelően az NBI-es Sümeget győzte le 3:1 arányban (17, -18, 18, 14). A második játszmát sikerült megnyerniük a sümegieknek, de a következő két szettben felőrölte ellenfelét a rutinosabb veszprémi csapat.

A bronzmérkőzésen a két vesztes, a Szolnok és a Sümeg találkozott. Az osztálykülönbség látszott a két csapaton, a Szolnok szerezte meg a bronzérmet 3:1 arányban. (22, 18, -21, 24)

A döntő kiélezett, szoros csatát hozott a házigazda Veszprém és a tavalyi bajnokság bronzérmese, a Dunaferr között. Bátran kezdett Nyári Sándor csapata, az első szett elején többször is vezettek, de a játszma nagy részében a dunaújvárosiak akarata érvényesült. 10:10-nél még döntetlen volt az állás, de a hajrá előtt megléptek öt ponttal a vendégek. (15:20) Ekkor azonban zsinórban öt pontot szereztek a veszprémi srácok, és máris újra döntetlen volt az állás. (20:20) A vendég időkérés ellenére a lélektani előnyt megtartották a mieink, és minimális különbséggel, de hozták a játékot. (25:23, 1:0)

A második játszma elején gyorsan elhúztak a dunaújvárosiak, 3:4-nél hetet ütöttek zsinórban. (3:11) A hazaiak igyekeztek felzárkózni, és 11:15-nél már látótávolságon belülre kerültek. A megszerzett előnnyel azonban jól gazdálkodtak a vendégek, 11:20-nál már kilenc volt a különbség, amit meg is tudtak tartani a játszma végéig. (14:25, 1:1)

A harmadik szett - az elsőhöz hasonlóan – rendkívül változatosra sikerült. Az első technikai időig elhúzott néggyel a Dunaújváros (4:8), 9:9-nél azonban már döntetlen volt az állás, majd 12:10-nél már a mieink vezettek kettővel. A vendégeknek sikerült fordítani (15:17), de 19:19-nél ismét egalizált a Veszprém. A hajrá ezúttal a Dunaferrnek sikerült jobban, és néggyel nyerték a játszmát. (21:25, 1:2)

A záró szettben kissé fáradtnak tűntek a veszprémi srácok, nem találták az ellenszerét az aggresszív dunaújvárosi támadásoknak. 2:6-nál és 8:12-nél is négy volt a vendég előny. Ekkor feljöttek még kettőre a hazaiak (10:12), de kaptak zsinórban hetet (10:19), ahonnan már nem volt visszaút. (14:25, 1:3)

A derekasan küzdő veszprémiek összességében jól küzdöttek, és sokszor látványos röplabdát produkáltak, a formálódó csapatnak még bizonyára lesznek a mainál sokkal jobb mérkőzései is. Várjuk a folytatást!

A dunaújvárosiak két különdíjat is elvittek: a torna legjobb edzője Ruffing Péter, a legjobb támadója pedig Tomanoczky Tibor lett. A legjobb irányító Puspán Balázs lett, akinek Porga Gyula, alpolgármester adta át a díjat. Az eredményhirdetés után minden résztvevő aláírta a torna emlékfalát.

Mérkőzéstükör

- Az történt ezen a tornán, ami várható volt. Több mint nyolc edzéssel és egy Dunaferr-kupával a lábunkban, annak tapasztalataival játszottuk a mai, Dunaferr elleni mérkőzést. Két szetten keresztül nagyon jól játszott a csapat, nagyon sokat kellett tennünk azért, hogy az elsőt meg tudjuk nyerni a bajnoki bronzérmes ellen, és ezután mintha megnyugodtunk volna egy kicsit. Ez a csapat többre hivatott, nagyon sok munka kell hozzá, nem két hét. Még három hét van a bajnokság kezdetéig, remélem, hogy sikerül rendeznünk a sorokat, nem elég az, hogy időnként megszorongattunk a bajnoki bronzérmest. Ma az a realitás, hogy a Dunaferr egy orrhosszal előttünk van, az elődöntőben a Sümeget meg kellett vernünk, ez nem kérdés. Örülök, hogy mind a 12 ember játszott, ez a legfontosabb, rengeteg tapasztalatot szereztünk. Látszik, hogy egy kicsit statikus a röplabdánk, nincs a mezőnyben mozgás, kevés a korrekciós játék, ennél sokkal több kell. Mindenkinek megvan a helye a pályán, tehetséges fiataljaink vannak, ma is jól játszottak, ami mindenképpen biztató – értékelt Nyári Sándor, a VRC mestere.

A torna mérkőzéseinek eredménye

Dunaferr SE - Szolnok RK 3:0 (15, 16, 20)
Company Nyelviskola Veszprémi RC – Sümeg RE 3:1 (17, -18, 18, 14)
Szolnok – Sümeg 3:1 (22, 18, -21, 24)
Company Nyelviskola Veszprémi RC – Dunaferr SE 1:3 (-23, 14, 21, 14)

A torna végeredménye

I. Dunaferr SE
II. Company Nyelviskola VRC
III. Szolnok RK
IV. Sümeg RE

4

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is

Képgaléria