Először hazai pályán

Új edzővel, több új játékossal és új helyszínen mutatkozik be a 2. Szász Antal Emléktornán, a bajnoki rajt előtt a Company Nyelviskola VRC.

Szeptember 4-én, szombaton rendezik meg négy csapat – a Dunaferr SE, a Sümegi RE, illetve a veszprémi felnőtt és junior csapat – részvételével a Szász Antal emlékére kiírt felkészülési tornát. A veszprémi csapat második alkalommal emlékezik meg a tragikus körülmények között, nagyon fiatalon elhunyt edzőjéről, de ahogy a tornát hirdető plakát is elárulja: „De az EDZŐ köztünk marad, s ŐT mindig a csarnokban találod!”

Férfi röplabdázóink az őszi szezont már a Lovassy László Gimnáziumban kezdik, ennek megfelelően a szombati torna is a Lovassyban, nem pedig a Táncsicsban zajlik.

Hazai közönség előtt először mutatkozik be a csapat új edzője, Nyári Sándor, aki Szegeddel két bajnoki- és négy Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, majd négy év kihagyás után a BSE női együttesével két bajnokságot és egy kupát nyert. Az előző szezonban járt is nálunk Nyári Sándor akkori csapatával, a BSE-vel, a VESC női röplabdacsapata elleni Magyar Kupa mérkőzésen.

Három új játékosa – közülük két center – is van a VRC-nek. Cziczó Gábor Kazincbarcikáról igazolt Veszprémbe, de korábban játszott Szolnokon és Dunaújvárosban is, Bánhegyi István pedig Kaposvárról érkezett, de korábban megfordult, a Vasasban és szerepelt a magyar válogatottban is. A harmadik új igazolás a második vonalbeli Sümegtől érkező Németh Zoltán, aki szintén rendelkezik extraligás rutinnal, hiszen a Dunaferrben is játszott.

A két veszprémi együttes 10:00 órakor egymás ellen kezd, míg a másik ágon a két vendég csapat, a Dunaújváros és a Sümeg találkozik 12:00 órakor. A mérkőzések vesztesei a bronzéremért szállnak harcba 14:00 órakor, míg a győztesek 16:00 órakor vívják a döntőt – számolt be a csapat hivatalos honlapja.

A tornán és az ünnepélyes eredményhirdetésen részt vesz Szász Antal családja, Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Magyar Röplabda Szövetség képviseletében Németh Lajos és Háli József, a Veszprém Megyei Röplabda Szövetség elnöke.

A torna időrendje

10:00 Company Nyelviskola VRC - Company VRC Junior
12:00 DUNAFERR SE - Sümegi RE
14:00 Bronzmérkőzés /előző meccsek vesztesei/
16:00 Döntő /első két meccs győztesei/

Az időpontok tájékoztató jellegűek, a mérkőzéseket a bemelegítések után kezdik a csapatok.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is