Megmaradt a lépéselőny

A VLS Veszprém 1-1-es döntetlent játszott a Balatonfüredi FC otthonában a megyei labdarúgó bajnokság szombati mérkőzésén.


Fotó: archív

A megyei labdarúgó bajnokság első osztályának arany rangadóján az egy pont hátrányban lévő hazaiaknak egy góllal nyerni kellett, hogy átvegyék a vezetést a tabellán a listavezetőtől. Rápó ezt a fontos találatot megszerezte az első félidőben. A fürediek a 89. percig őrizték előnyüket, amit a veszprémiek vitatható büntetőből kiegyenlítettek. Mikler jó irányba vetődött, de Szabó Bence jól helyezett labdáját nem érhette el. Az öt perces hosszabbításban kissé felforrósodott a hangulat, amit egy-egy piros lap is színesített. A döntetlennel a Veszprém megőrizte első helyét és megmaradt a lépés előnye a fürediekkel szemben három fordulóval a bajnokság vége előtt.

Mérkőzéstükör:
Thomas Sowumni: Tipikus derbi volt döntetlennel. Se győztes, se vesztes. Minden maradt, ahogy volt. A 11-es szituációt nem láttam. A játékvezetőt kell megkérdezni, miért fújta be a büntetőt.
Pető Tamás: Nem gondoltam volna, hogy így tudok majd örülni egy győzelemmel felérő döntetlennek. De megérdemeltük, mert különösen a második félidőben sokat tettünk érte. Boldog vagyok és büszke a csapatomra. Hajtottak, küzdöttek az utolsó pillanatig, győzelmet érdemeltünk volna a helyzeteink alapján. Úgy gondolom, hogy most már beszélhetünk a bajnoki aranyéremről...

Balatonfüredi FC - VLS Veszprém 1-1 (1-0)
Balatonfüred: Mikler – Kós, Ujvári, Burucz, Reznyák (Mátyás, 62.), Garda (Hahn, 84.), Lattenstein (Imre, 46.), Csikós, Rápó (Tanárki, 69.), Zsigmond, Gruber (Henn, 69.). Edző: Sowunmi Thomas.
Veszprém: Kis – Domján (Rédling, 83.), Dobsa, Felber, Gunther, Molnár (Gálfi, 46.), Vass, Gulyás (Bencze, 69.), Somogyi, Szabó (Simon, 93.), Csordás (Venczel, 31.). Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Rápó (16.), ill. Szabó (89.).
Piros lap: Csikós (94.), ill. Dobsa (94.).