Ezüstérmes a Veszprém

Alárendelt szerepre kényszerült a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém a másodosztályú bajnokság két győzelemig tartó döntőjének második mérkőzésén, kosárlabdázóink a múlt heti fiaskó után javítani akartak, ám végül csődöt mondtak: amit gyakoroltak, abból a híveik vajmi keveset láthattak viszont.

A javítás reményében útra kelt vendégek győzelmi kényszerben léptek pályára, hiszen a – felsőházi play-offban még veretlen – rivális a finálé első összecsapását „behúzta” a királynék városában (68-84). Az összesítésben egy–nullára vezetett hazaiak sokkal jobban felpörögtek a találkozóra (…mint a tompább mieink), negyedóra után nagyon kinyílt a képzeletbeli olló a felek között. Az OSE mindvégig kihasználta a magassági fölényét, továbbá azt, hogy a szétesett alapszakasz-győztesnél hosszabb kispaddal rendelkezett, a ritmust diktálva idejekorán lezárta a párharcot. A kiegyensúlyozottabb, higgadtabb, koncentráltabb és nem utolsósorban motiváltabb oroszlányiak jobb csapatot alkottak, a jól működött stratégiájuk révén teljesen megérdemelten lettek elsők, így jegyet váltottak az élvonalba. Ilyenformán folytatódott a – döntőben roppant nehéz feladat elé állított, emiatt temérdek rossz döntést hozott – bakonyiak elmúlt évekbeli sormintája, akik 2016-ban a negyedik, 2017-ben a második, míg tavaly ismét a negyedik helyen zártak az NB I/B-ben.

Mérész Csaba: A hazaiaknak az aranyérmük, a tanítványaimnak pedig a teljes szezonban nyújtott teljesítményük okán gratulálok. Az oroszlányiak az első negyedben kivételesen jól dobtak, utána csak árnyékai voltunk önmagunknak.

Oroszlányi SE Lions–Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 103-74 (31-20, 24-13, 29-16, 19-25)
Oroszlány, 1000 néző. Vezette: Hervay, dr. Szakáll, Sentényi.
Oroszlány: Abell 21/9, Illés 9/3, dr. Mohácsi 9/6, Hegedűs, Nshimba 7. Csere: Zsíros 5/3, Sömenek 6/6, Anda 9, Kiss 9/3, Bán 13/12, Kucsora 6, Burai 9/3. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.
Veszprém: Szabó 11/3, Madár 24/18, Pavlovic 15/6, Kovács 6, Völgyi 10. Csere: Körtélyesi 4, Kerkai 4, Szűcs, Helmeczi, Lógár. Vezetőedző: Mérész Csaba.