A bronzért küzdenek, de ez a győzelem aranyat ért!

Németh Gábor vezetésével 5-2-re diadalmaskodott az 1. Futsal Club Veszprém pénteken este a Dunaferr alakulata ellen a futsal élvonal két győzelemig tartó bronzütközetének első, hazai felvonásán.

IMG_5845
Képgaléria a cikk végén

– Tisztelem az ellenfelünket. Viszont a játékosaimat nemcsak tisztelem, hanem szeretem is. Jól ismernek, ahogy én is őket: pontosan tudják, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy hozzásegítsem őket az első veszprémi színekben elért bajnoki érmükhöz! – szögezte le a mérkőzést megelőzően Németh Gábor, az 1. FC Veszprém megbízott vezetőedzője.

IMG_5860

Mi, veszprémiek fogalmazhatnánk úgy is, hogy ha hétfő, akkor futsalünnep: ezúttal azonban ahogy a megmérettetés is, az időpont is rendhagyó volt. Ugyanis a királynék városának NB I-es teremlabdarúgó alakulata – Németh Gábor vezetésével – annak a reményében lépett pénteken este a Március 15. úti sportcsarnok parkettájára a nagy rivális Dunaferr ellen, hogy ha nyer, akkor kipipál egy sikert a bajnoki bronzéremért folytatott – két győzelemig tartó – küzdelemben.

IMG_5859

Az 1. Futsal Club Veszprém vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Madarász János vezetőedzővel: a mérkőzés kezdősípszója előtt a klub ügyvezetője, Rajki Tamás, egy emlékplakettet is átadott a trénernek, míg az ultrák egy kifeszített molinóval és a nevét skandálva mondtak neki köszönetet.

Madarász ezek után mikrofont ragadott, s elmondta, hogy igaz, hosszúnak tűnhetett ez a hat esztendő, amit töltött, de tele volt örömmel és szeretettel, így igazán hamar elillant. Majd köszönetet mondott az egyesületnek, illetve a szurkolókat kérte, hogy ahogy eddig is, ezek után is biztassák egykori csapatát. Végül pedig Németh Gábort méltatta, úgy fogalmazott, hogy nemcsak egy remek szakembert, hanem egy igaz barátot is megismert benne. Majd jól ismert idézetével búcsúzott: hajrá Veszprém, hajrá magyar futsal!

IMG_5864

Mindezek után kezdetét is vette a várva várt találkozó: a veszprémiek már tizenöt másodperc (!) után helyzetbe hozták magukat, a gól azonban elmaradt. A vendégek első nagy helyzetéig csupán a harmadik percig kellett várni, de Spandler Mátyás a helyén volt. Támadó felfogásban küzdött mindkét gárda: Komáromi Péter félpályáról eleresztett passza után Tatai József a szélről vágta rá, de Rigó jól zárta a szöget.

IMG_5943

Horváth Norbert is megtornáztatta hálóőrünket, de Spandler állta a sarat, majd pedig a másik oldalon Bencsik próbálkozott, de Rigó ismét jól lépett ki a portájáról. Pál Patrik sem maradt tétlen, viszont ő kaput nem talált. Nem úgy mint Bencsik Ádám: Tatai felpillantott, s egy zseniális passzt osztott ki az ifjú reménységnek, aki higgadtan belsőzte be a vendégek kapujába a játékszert (14. perc: 1-0).

IMG_5981

Az újvárosiaknak viszont szinte idejük sem volt felocsúdni a kapott találat után, ugyanis Gyurcsányi szélről adott labdáját Bencsik Roland kíméletlenül vágta be a jobb felsőbe: a 16. minutumban már 2-0-ra vezettek a bakonyiak.

IMG_5991

Tompult az újváros, Komáromi szemfüles passza után Tatai lőhette volna be a harmadikat, de a vendég hálóőr ismét a helyén volt. Ahogy Spandler Mátyás is, akit Németh Péter tornáztatott meg nyolc méterről nem sokkal később. A Fejér megyeiek az első játékrész vége felé kezdtek erőre kapni: gondolkodás nélkül támadtak és támadtak.

IMG_5925

Aminek sajnos meg is lett az eredménye: Tatai és Bencsik Roland hiába blokkolt előtte több dunaújvárosi bombát is, az egyik kipattanó labdát Németh sikerrel helyezte Pál Patrik elé, akinek lövésébe Spandler ezúttal csak belepofozni tudott (19. perc: 2-1). A szünetig ez az eredmény már nem változott, egygólos hazai fórral vonulhattak pihenőre a felek.

IMG_6112

A szusszanóról visszatérve, ismét a királynék városa előtt adódott az első lehetőség, ezúttal azonban a gól sem maradt el: Tatai fürge oldalberúgása után Dávid pontos, erős passzt adott a hosszún várakozó Komárominak, aki nem hibázott (22. perc: 3-1).

IMG_6025

Jó kedvvel játszott a Németh-gárda, nyoma sem volt megremegésnek. Az újvárosi hajtás viszont góllá érett: az exveszprémi Németh Péter passza után Sáhó tüzelt váratlanul, s lehet, hogy takarásból is, ugyanis Spandler ezúttal csak a gólvonal mögül tudta visszarántani a labdát (26. perc: 3-2).

IMG_6062

Vérszemet kapott a Dunaferr, a Tatai vezette Veszprém azonban ezek után is higgadt maradt: városunk ultrái buzdították is szeretett csapatukat. A mérkőzés derekához érve a komolyabb helyzetek viszont elmaradtak.

IMG_6144

A hazaiak magabiztosan, jól tartották a labdát: a vendégek vezetőedzője ezért is váltott hárommal a vége előtt emberelőnyös játékra. De a Németh-gárda immár megingathatatlannak bizonyult. Úgy tűnt, hogy eggyel nyer a Veszprém, de Tatai József és Komáromi Péter nem így gondolta. Utóbbi parádés egyéni akciója után passzolt a csapatkapitánynak, aki annak ellenére sem kapkodott, hogy az ellenfél portáját mezőnyjátékos őrizte: kivárt, s passzolt rutinosan a gólvonal mögé (40. perc: 4-2).

IMG_6118

A habot a tortára mégis a védelem oszlopa, Bognár Péter helyezte fel: négy másodperccel a vége előtt nála landolt a labda, ő pedig felnézett, tolt rajta egyet, s gurított egyetlen másodperccel a vége előtt a hálóba. Így győzte le az 1. Futsal Club Veszprém a nagy rivális Dunaferr alakulatát 5-2-re, a bronzütközet első, két győzelemig tartó küzdelmében.

IMG_6175

A Németh Gábor vezette megyeszékhelyi együttes hétfőn este 19.00 órai kezdéssel Dunaújvárosban biztosíthatja be történelme első bajnoki érmét, amely ez esetben bronz lehet majd.

IMG_6196

Férfi futsal NB I., 3. helyért (1. – hazai – forduló)
1. FC Veszprém–Dunaferr 5-2 (2-1)
Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Vass (Kubicsek., Bíró).
Veszprém: Spandler – Dávid, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik Roland. Csere: Schmidmajer, Simon (kapusok), Tatai, Tar, Márkus, Komáromi, Boromisza, Varga, Bencsik Ádám. Megbízott vezetőedző: Németh Gábor.
Dunaújváros: Rigó – Németh Péter, Klacsák, Pál, Horváth. Csere: Reveland, Cseresnyés (kapusok), Öreglaki, Fridrich, Szeghy, Sáhó, Móra, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt.
Gólszerzők: Bencsik Ádám (14.), Bencsik Roland (16.), Komáromi (22.), Tatai (40.), Bognár (40.), illetve Pál (19.), Sáhó (26.)

Képgaléria