Közel 51 méter kellett volna a döntőhöz

A VEDAC gerelyhajítója, Máté Fanni Szabina a 19. helyen végzett az utánpótlás Európa-bajnokságon.

Július 11-14. között rendezik a svédországi Gävleben az idei utánpótlás kontinensbajnokságot, amelyen népes magyar atléta válogatott tagjaként Máté Fanni Szabina képviselte a VEDAC-ot.

Szombat délelőtt rendezték a női gerelyhajítás selejtezőjét, Török Krisztián tanítványa a B jelű, második csoportban kapott helyet. A biztos döntőbe jutáshoz az 54 méteres selejtező szintet kellett teljesíteni, ami az első csoportban mindössze három, a másodikban pedig egy versenyzőnek sikerült. A mezőny erőssége alapján arra lehetett számítani, hogy Fanninak az 51.35 méteres egyéni csúcsát meg kell döntenie a legjobb 12 közé jutáshoz.

Fanni 45.59 méterrel kezdett és az első sorozat után a csoportjában a hatodik, összesítésben a 15. pozíciót foglalta el. A következő két kísérlet során nem tudott javítani az eredményén, így a 19. helyen fejezte be a versenyt. A döntőhöz végül 50.88 méterre volt szükség.

A versenyszám másik magyar indulója, Tremmel Barbara sem tudta kiharcolni a fináléba jutást, 48.83 méterrel a 14. helyen végzett.