Kétgólós hazai vereség az évadnyitón

Az NB II észak-nyugati csoportjában rendezett mérkőzést a győri csapat kezdte, és rögtön az első támadásból hetest harcoltak ki, melyet Zámbó biztos kézzel értékesített. A következő 2-3 perc a hibákról szólt, nálunk kihagyott hétméteres és kapufa, a győri oldalon két elrontott ziccer adott okot az idegeskedésre. A 4. percben sikerült végre az egyenlítés, Wilhelm Szilárd lőtt a hálóba. Ezután 5 perc alatt sikerült a győrieknek háromgólos előnyt szerezni (1-4), köszönhetőn Kiss szép védéseinek és a veszprémi kapufáknak.

A félidő közepére a hazai csapatnak sikerült rendeznie a sorokat, a kapusteljesítményünk is feljavult, és Földesi Csaba góljainak köszönhetően egy gólra sikerült felzárkózni (6-7). Két bosszantó hiba után a SZESE ismét háromgólos előnyt szerzett, de a 23. percre szép kontrák után sikerült egyenlítenie a VESC-nek (9-9), sőt egy perc múlva már nálunk volt a vezetés. A félidő utolsó 5 percében annak ellenére, hogy emberelőnyben is voltunk, a győri csapat ismét elhúzott Kiss Dániel védései révén. A félidő Rideg István góljával zárult, a SZESE kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre (12-14).

A második félidő veszprémi gólokkal indult, Zsirai, majd Menyhárt két góljával 15-14-re vettük át a vezetést, köszönhetően Vörös remek védéseinek is. Ezt követően kettős emberelőnybe került a SZESE csapata, de a kiváló védekezésnek köszönhetőn sikerült megtartani az egy gólos előnyt (17-16).

A következő percekben felváltva estek a gólok, hol a Veszprém, hol a Győr vezetett egy góllal, veszprémi oldalról Zsirai és Czinczás, győri oldalról Nagy és Mátyás jeleskedett a gólszerzésben. 26-26-os állásnál döntőnek bizonyult, hogy a SZESE kapujába visszaállt az első félidőben remeklő Kiss, aki rögtön két lövést és egy hétméterest is hárítani tudott. Az 58. percben Nagy és Harta góljainak köszönhetően 3 góllal vezetett már a győri csapat,
Az utolsó percben Zsirai két góljával 1 gólra zárkózott fel a VESC, de egy eladott labda megpecsételte a csapat sorsát, Bedecs szerencsés góljával kialakította a 31-33-as végeredményt.

 Mindkét csapat sok hibával játszott, sok eladott labda és kihagyott ziccer jellemezte a mérkőzést, de időnként szép megmozdulásokat is láthatott a közönség. Bízzunk abban, hogy a következő mérkőzésen jobban összpontosítanak a srácok, és szép győzelemmel fognak minket megörvendeztetni.

A 2. fordulóban a VESC gárdája ismét hazai környezetben lép pályára, az ellenfél a Georgikon DSE csapata lesz vasárnap 18 órakor az Egyetemi Stadionban.

Veszprémi Egyetem SC – SZESE Győr 31:33 (12:14)

Veszprém Stadion, Munkacsarnok, 50 néző
Vezette: Horváth, Jancsó

VESC: VÖRÖS – Wilhelm 1, Czinczás 5, FÖLDESI 6, Zsirai 7(5), RIDEG 6, Farkas. Csere: Szeghalmi (kapus), Menyhárt 2, Mayer 1, Németh 3, Major, Bakos, Angyal. Edző: Huszti Géza

SZESE: KISS – Zámbó 4(2), Harta 6(2), LÁSZLÓ 5, MÁTYÁS 5, NAGY 7, Bedecs 2. Csere: Kovács (kapus), Paven, Budai, Sipos 1, Molnár 1, Jesók, Szabó 2. Edző: Szabó Máté

Hétméteresek: 8/5 ill. 4/4.
Kiállítások: 8 perc ill. 12 perc.

További cikkek