Eb-győztes az U17-es leány kézilabda-válogatott

A magyar leány válogatott aranyérmet nyert az U17-es kézilabda Európa-bajnokságon.

A magyar együttes a középdöntőben már találkozott svéd ellenfelével, akkor szintén négy találattal győzték le a mieink az északi csapatot. Jól kezdte a találkozót a magyar válogatott, végig kézben tartotta a mérkőzést és nem adta át a vezetést a mérkőzés során egyszer sem a skandinávoknak. Zsigmond a kapuban ziccerek sorát védte és kiválóan védekezett a magyar csapat, tíz perc alatt mindössze két gólt kaptunk, ugyanakkor a svéd kapusteljesítményre sem lehetett panasz. A szünetben 13-9-re vezetett ifj. Kiss Szilárd együttese.


Fotó: EHF

A második félidőben kicsit megállt a támadójátékunk folyamatossága, 14-12-nél egy gólra zárkózhatott volna fel ellenfelünk, de Woth találatával, majd Faragó duplájával újra visszaállt az öt gólos előnyünk. Felkeményedett a magyar védekezés és javult a kapusteljesítményünk, Zsigmond újra parádézott a kapuban, Kiss Szilárd pedig remekül forgatta a csapatát (18-12). Ekkor kicsit fellélegezhettünk, azonban a svédek egymás után négy gólt lőttek, így kénytelen volt időt kérni a magyar szövetségi edző, a kapuba pedig Bukovszky érkezett. 21-14-ről 21-19-re jöttek fel a skandinávok, így újabb magyar időkérés következett, amely megtörte a hatperces magyar gólcsendet, a magyar válogatott végül 28-24-es végeredménnyel megnyerte az Európa-bajnoki aranyérmet.

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző: - Nagyon boldogok vagyunk! Rengeteg munkánk volt ebben a sikerben, köszönet természetesen a lányoknak, a stábnak, a klubok edzőinek és a szurkolóinknak!

Női U17-es Európa-bajnokság, döntő:
Magyarország-Svédország 28-24 (13-9)
Celje, játékvezetők: Backovic, Palackovic (szlovénok).
MAGYARORSZÁG: Bukovszky, Németh K., Zsigmond (kapusok), Bánhidi, Faragó L. 2, Farkas J. 5 (1), Horváth N. 1, Juhász G., Kajdon 2, Koronczai 7, Kukely 3, Kürthi 3, Mérai 1, Rittlinger, Vámos M. 3, Woth 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.
SVÉDORSZÁG: Aseskog, Saffari, Popaja (kapusok), Andersson, Asberg 1, Axner, Blomst, Johansson, Koppang 1, Lindberg Blohm 8, Mumbongo 3, Östblom, Rahunen Sembe, Shoai Hallberg 2, Stojilkovic 9, Wedenby. Szövetségi edző: Patrik Savarén.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/1, ill. 1/0.

Legjobb jobbszélső: Kürthi Laura
MVP: Kajdon Blanka

A 3. helyért: Dánia–Franciaország 21–28 (9-15)

Végeredmény: 1. Magyarország, 2. Svédország, 3. Franciaország, 4. Dánia, 5. Oroszország, 6. Norvégia, 7. Németország, 8., Ausztria, 9. Montenegró, 10. Szlovénia, 11. Románia, 12. Szlovákia, 13. Portugália, 14. Horvátország, 15. Hollandia, 16. Spanyolország

A magyar női ifjúsági válogatott Eb-kerete:
Kapusok: NÉMETH Kata (Dunaújvárosi KKA), BUKOVSZKY Anna (GVM Europe-Vác), KUBINA Molli (NEKA), ZSIGMOND Panna (FTC-RAIL Cargo Hungaria)
Jobbszélső: RITTLINGER Lotti (Mohácsi TE)
Jobbátlövők: KÜRTHI Laura (Győri Audi ETO), HORVÁTH Nikolett (NEKA)
Irányítók: KAJDON Blanka (NEKA), WOTH Viktória (NEKA), FARKAS Johanna (Győri Audi ETO)
Beállók: FARAGÓ Luca (NEKA), BÁNHIDI Barbara (NEKA)
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (NEKA), KORONCZAI Petra (Dunaújvárosi KKA), NAGY Laura (NEKA)
Balszélsők: VÁMOS Mira (NEKA), MÉRAI Maja (NEKA)

Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd
Edző: PAPP György