Fölényes győzelemmel kezdődött a bajnokság

A Telekom Veszprém házigazdaként 19 góllal legyőzte a Dabas csapatát a férfi kézilabda NB I új idényének első, pénteki mérkőzésén.

A kezdés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a július 25-én autóbalesetben elhunyt Simon Józsefre, a Népsport, majd a Nemzeti Sport kézilabda-szakírójára, akinek éppen péntek délután volt a temetése.

IMG_8538
Képgaléria a cikk végén

A bajnoki címvédő Telekom Veszprém a Dabasi KC VSE csapata ellen kezdte meg a 2019/20-as szezont. Két eladott labdát követően a vendégcsapat szerezte meg az első két gólt a meccsen, a hazaiak 3-3-nál érték utol a dabasiakat Blagotinsek góljával az 5. perc elején. Kiváló védekezés után Marguc góljával és Strlek hetesével már a Veszprém vezetett. Mindkét kapus látványos védéseket mutatott be, de az első vendég kiállítást jól kihasználva elhúzott a hazai gárda 8-4re a félidő felénél. Tönnesen is betalált, amivel 10-5-re változott az állás. A vendégek nehezen találtak rést a magas veszprémi falon. A 20. perc elején a jól védő Sterbik ívelt az üres kapuba. Terzic kapott kétperces büntetést, de a hetest Sterbik hárította. A két szélső szerezte a gólok nagy részét, főként Strlek, aki a félidő legeredményesebb játékosa volt 6 góllal. A félidőben 10 gólos volt a különbség 19-9.

Manaskov, Lauge, Lékai és Yahia is pályára lépett és a hazai védelem a sokadik lövést blokkolta. A két kapus Sterbik és Balogh nagyon jól védtek. A 39. percben továbbra is 10 gólos volt a különbség Mahé büntetőjével. Cupara váltotta a kapuban Sterbiket, majd Lauge és Yahia szerezte első gólját tétmeccsen veszprémi színekben. 3-0-s veszprémi roham után időt kért a vendégcsapat 25-12-nél. Cupara mutatott be gyorsan 3 védést a második félidő derekán, majd Nilsson lőtte a Veszprém 30. gólját (30-13). A vendégek nehezen kerültek helyzetbe és ha igen Cupara hárított. Mahé büntetőjét védte a vendég kapus nagy bravúrral, de a végeredmény így is magabiztos 36-17-es Veszprém győzelem.

IMG_8508

Mérkőzéstükör

David Davis: Köszönjük a Dabasnak, hogy beleegyeztek abba, hogy ma játsszuk ezt a mérkőzést. Fontos volt számunkra, mivel elég nehéz jól összeállítani a versenynaptárt. Tudjuk, hogy még az elsőszezonban járnak, így tényleg hatalmas köszönet nekik. Fontos volt az is, hogy most jópár meccset betömörítsünk augusztusra, hogy később maradjon hely a többi meccsnek. A találkozóról; tiszteljük a Dabast. Jó csapat, és tavaly a Magyar Kupa Final4-jában is ott voltak. Mi a legjobb formába szeretnénk kerülni a SEHA Ligára, és a Bajnokok Ligájára. Ma 6-0-t és 5-1-et is tudtunk védekezni. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Ez volt Vladimir Cupara első hivatalos meccse, és remek formában van. Ezt is várjuk el tőle, hiszen tudjuk, hogy erre képes. Meg vagyok győződve arról, hogy még több ehhez hasonló mérkőzést fog játszani Veszprémben.

Vladimir Cupara: Jó mérkőzést játszottunk, fontos hogy az első mérkőzésen győzni tudtunk. Óriási megtiszteltetés az Arénában játszani és szeretném kiélvezni minden egyes percét. Köszönet a Dabasnak sportszerű mérkőzésért és további sikereket kívánok nekik a bajnokságban.

Tomori Győző: Először is gratulálok a Veszprémnek. Idényeleji játékkal bár, de biztos volt a győzelmük. Tudtuk az elutazáskor is, hogy az első mérkőzés ellenük valószínűleg ilyen lesz. Azért szerettünk volna megnehezíteni a dolgukat, és a felkészülés végén jól jött volna egy kis önbizalom. Egy kicsit bosszús vagyok, mert kicsit nagyobb keménységet vártam a csapattól. Számunkra jövőhéten kezdődik a bajnokság, hazai pályán a Mezőkövesd ellen. Sok sikert a Veszprémnek.

Zakics Bence: Először is gratulálok a Veszprémnek, nagyon jó csapat és megvan a különbség a két csapat között, nem ők az ellenfél számunkra. Nagyon sok a sérült jelenleg és remélhetőleg visszatérnek minél hamarabb. Nekünk a következő mérkőzés fontos a Mezőkövesd ellen és arra koncentrálunk. Sok szerencsét kívánok a Veszprémnek a szezonban.

Telekom Veszprém - Dabasi KC VSE 36:17 (19:9)

Telekom Veszprém: Sterbik 1, Cupara – Manaskov 3, Yahia 3, Tönnesen 2, Nilsson 3, Marguc 6, Lauge 1, Strlek 6 (2), Terzic, Blagotinsek 2, Mahé 4 (2), Mackovsek 2, Lékai 3

Dabasi KC VSE: Podoba, Holló, Balogh – Garajszki, Kekezovity, Perisic 3, Halász, Zakics 5 (3), Borsos 2, Szabó 2, Lepsényi, Országh, Szöllősi 1, Laurinyecz 1, Mikita 2, Ács 1

Hétméteresek: 6/4 ill. 4/3
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc

Képgaléria