Sima győzelem az újonc ellen

Továbbra is hibátlan a címvédő Telekom Veszprém a K&H Ligában.

IMG_9675
Képgaléria a cikk végén

A Veszprém az újonc Váci KSE csapatát fogadta a Veszprém Arénában. A vendégek kezdték a meccset a Veszprém 5+1-es védekezése ellen és szerezték meg a vezetést. Ezt Mackovsek egyenlítette ki büntetőből. Strlek szerzett szép gólt éles szögből és alakította az állást 4-2-re a 7. percben. Mackovsek 4. góljával 8-4-re lépett el a hazai gárda. Az Eger keményen védekezett, de Nilssont nem tudták tartani. Az első félidő felénél hatgólos volt a hazai előny (11-5) és David Davis cserélt a belső posztokon. Borozan a rá jellemző bombával érkezett meg a meccsbe. Strlek kapott kétperces kiállítást és Székely mellett a fiatal Melnyicsuk is pályára lépett. Tönnesen szerzett üres kapus gólt a 23. percben (14-8). Strlek hibátlanul ért el 6 gólt, a félidei eredmény 21-12.

Lékai jött a 2. félidőre és szerzett is gyorsan gólt, míg a váciaknál főleg Törteli játszott eredményesen. A két csapat kapusai nem parádéztak, a 40. percben a Vác másodszor kért időt 29-17-nél. Ezután zsinórban három vendég gól született, de Nilsson 5. góljával 30-20 lett az állás a második félidő derekán. Moraes is szép gólokat szerzett beálló pozícióban és Melnyicsuk is megszerezte első gólját 10 perccel a vége előtt. A hajrában Székely védett több lövést is és a különbség folyamatosan nőtt a két csapat között. Újoncot is avatott a Veszprém Bodor személyében, aki szép góllal mutatkozott be. A 40. hazai gólt Gajic lőtte és Székely védésével alakult ki a végeredmény.

IMG_9656

Mérkőzéstükör
David Davis: Üdvözlöm a Vácot a magyar bajnokságban. A meccsről azt mondhatom, hogy nehéz ennyi játékost menedzselni. Hét olyat kell pályára küldenem, amelyiknek megvan a motiváltsága és a koncentrációja ahhoz, hogy lejátssza a mérkőzést. Tavaly nehéz idényünk volt, de idén jó munkát végzünk, és tiszteljük az ellenfeleinket. Úgy is készültünk a Vác ellen is. Ma 6-0-t és 5-1-t is tudtunk védekezni. A legfontosabb, hogy ne azt figyeljük, hogy mennyi gólt lövünk, hanem hogy fussunk, minél kevesebb gólt kapjunk, és hogy gyakoroljuk azokat, amik a jövőben kellhetnek. Remélem, hogy a Vác idén szerencsésebb lesz a magyar bajnokságban, bent tud maradni. Összességében elégedett vagyok a játékosokkal.
Székely Márton: Köszönjük a Vácnak a sportszerű mérkőzést. Ahogy a mester is mondta, ezek a mérkőzések remek lehetőséget adnak, hogy be tudjuk gyakorolni a különböző variációkat elöl és hátul, ma az 5+1-es védekezést gyakoroltuk. Jövő héten 2 Seha Liga mérkőzés jön és lassan kezdődik BL is, tehát előre tekintünk. Sok sikert kívánok a Vácnak a jövőben.
Skaliczki László: Gratulálok a Veszprémnek, látszik, hogy jó úton haladnak, és ebből adtak ma ízelítőt. Nekünk ez egy magas ugrás volt. Csapatomról annyit, hogy voltak jó dolgaink, de labda nélkül, a nyitott védelem ellen nagy teret adtunk. Egy az egy ellen, amik kellettek volna, a labda nélkül szabadterületre érkezésekben kellett volna többet adni. A területek megvoltak, de a Veszprém a nyomásával belekergetett minket a rossz döntésekbe. Ezt nem oldottuk meg, pedig ebben többet vártam volna. Védelemben a beálló környékének a biztosítása, nyilván, ha megkapja egy ekkora beálló a labdát, azzal már nem lehet mit csinálni. Ebből jöttek kiállítások, ami azt gondolom, hogy egy ilyen csapat ellen öngyilkosság. Annak örülök, hogy nem kaptunk 50 gólt. A csapat szinergiáját illetően hiányérzetem van. Szerintem volt néhány játékosban spórolás is, nem adtak ki mindent magukból. A győztesnek mindig van egy újabb terve, a vesztesnek meg kifogása. Én nem is akarok kifogásokat keresni, szeretnék inkább győztes csapat edzője lenni. Ezen dolgozunk. Sok sikert a Veszprémnek mindhárom fronton.
Törteli Koppány: Gratulálok a Veszprémnek, sok sikert kívánok nekik a jövőben a feladataikhoz. 8 hetes felkészülés után vagyunk, számunkra most kezdődik a bajnokság. Az edzőnk azt kérte, hogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, mert ami most sikerül, az a jövőben is sikerülni fog más csapatok ellen. Veszprémben mindig nagyon nehéz játszani, főleg a nagy beállókkal szemben. Fárasztó meccs volt, megtettünk mindent és örülök, hogy nem kaptunk ki 20 góllal.

Telekom Veszprém - Váci KSE 40:26 (21:12)
Telekom Veszprém: Sterbik, Székely – Yahia 2, Moraes 3, Tönnesen 3, Gajic 4, Nilsson 5, Marguc 2, Strlek 9, Terzic, Mahé 2 (1), Melnyicsuk 1, Bodor 1, Mackovsek 5 (3), Lékai 2, Borozan 1.
Váci KSE: Kovács, Ulicsinyi – Rozner 3 (1), Kocsi 1, Törteli 5, Miklián, Nagy 2 (2), Pál 2, Holpert 2, Kállai 3, Gáspár, Davidovic 5, Rédai, Németh 2, Bognár, Antal 1
Hétméteresek: 4/3 ill. 4/3
Kiállítások: 2 perc ill. 10 perc

Képgaléria