Ismerkedj a 2020-as Giro d'Italia útvonalával október 13-án!

Új kerékpáros túrával gazdagodik a Balaton-felvidék és a Keszthelyi-hegység az ősszel. A Badacsony 200 országúti kerékpáros teljesítménytúra a Balaton második vonalának kevésbé felkapott helyein is végigkalauzol, érintve a jövő évi Giro d'Italia útvonalát is.

Első alkalommal kerül megrendezésre a Badacsony 200 elnevezésű kerékpáros teljesítménytúra, amit a Bakony 200 közel 30 éves, töretlen népszerűsége segített életre hívni.


Fotó: RideHard.hu

A túrát tömören a bringa, Badacsony, Balaton második vonala, bor címszavakkal lehetne jellemezni. A legrövidebb, Kicsi táv 28 kilométeres, amit szinte mindenki tud teljesíteni. Némi előképzettségre szüksége van annak, aki a Sprint távot választja a maga 67 kilométerével és 510 méteres szintkülönbséggel. Az edzetteknek, kihívást keresőknek vagy épp a duatlon OB-ra készülőknek a 103 kilométeres táv javasolt, ahol mintegy 820 méteres szintkülönbséget és a lehető legtöbb természeti látnivalót szedték össze a szervezők. A családosoknak egy ingyenes, könnyed, 17 kilométeres vezetett túrával készülnek a szervezők.


Fotó: Kaiser Erika Photography

Egy borvidékről üres kézzel nem térhet haza senki, így minden teljesítőnek egy üveg badacsonyi nedű a jutalma.


Fotó: RideHard.hu

Tóth András, a teljesítménytúra főszervezője így foglalta össze a túrát: "Néhány éve már dédelgettem egy olyan túra tervét, ami a Balaton-felvidék nyugati oldala mellett a Keszthelyi-hegységen is végighalad. Szeretném megmutatni minél több bringásnak, hogy ez is egy kerékpározásra érdemes vidék. A rajt és célhelyszínnek a badacsonytomaji Hableányt választottuk, ami egyben hagyományörző és ugyanakkor úttörő a maga nemében, akárcsak a Badacsony 200 teljesítménytúra."


Fotó: RideHard.hu

Információk és kedvezményes nevezés október 4-ig:
facebook.com/badacsony200
badacsony200.hu