Megőrizték hazai veretlenségüket

Forró hangulatú, parázs mérkőzésen őrizte meg hazai veretlenségét a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata a Budapest Honvéd ellen.

Fővárosi kétpontossal vette kezdetét a találkozó, melyre azonban centerünk, Völgyi Marcell szinte rögvest felelt. Mucza is beköszönt, ugyanakkor a Pest megyeiek sem adták könnyen magukat (3. perc: 5:4). Csapatkapitányunk, Medve Máté szemfüles passza után Mucza Tomi már másodszor volt eredményes. (5. perc: 10:6).


Képgaléria a cikk végén

Az ezt követő két minutumban a védekezésünk nem szuperált igazán, ezért vezetőedzőnk, Mérész Csaba időt is kért (7. perc: 14:15). Szabó Péter pedig meghallotta edzőnk szavait, ugyanis nemcsak labdát szerzett, hanem végigszántva a pályát végül egy kétpontost is. Füzi büntetőjével, valamint Körtélyesi duplájával pedig nem hagytuk leszakadni magunkról riválisunkat (10. perc: 21:23).

A második negyed Füzi Robi parádés zsákolásával kezdődött, ezt követően viszont irányítónk, Szabó Péter egy kellemetlen szituációt követően a térdéhez kapott: megsérült... Füzi második zsákját neki is ajánlotta (12. perc: 25:23).

IMG_7273

Újabb nehéz pillanatok vártak ránk, ugyanis a fővárosiak feljebb kapcsoltak egy fokozatot (15. perc: 29:34) A Az első félidő végéhez közeledve azonban rendeztük sorainkat; Körtélyesi és Medve összjátéka után pedig egyre csökkentettük hátrányunkat a szünetre (20. perc: 41:42).

Korántsem túlzás azt állítani, hogy nem a kedvünk szerint kezdődött a harmadik játékrész: 23. perc: 41:49. Körtélyesi, Madár végül Füzi összjátéka után csíptük a távolságot. Azonban sokszor úgy tűnt, hogy a Pest megyeiek megingathatatlanok (25. perc: 45:51). 

IMG_7302

S mivel a védekezésünk nem igazán tudtuk a helyére rakni, a 27. minutumban már kilenc pont volt a lemaradásunk (47:56)... Körtélyesi Gergely egy parádés kétpontossal próbált lelket önteni mieinkbe, azonban pár másodpercre rá begyűjtötte ötödik hibáját: rutinos kosarasunk kiszállt. Ahogy fél perccel később Völgyi is. Így pedig az utolsó negyedet nem kevesebb, mint tíz pontos hátrányból várhattuk (54:64).

Komoly iramot diktálva vágtunk neki a negyedik játékrésznek: tíz pontos lemaradásunk három perc alatt ötre faragtuk (33. perc: 64:69). Viszont ekkor egy triplával vágtak vissza a vendégek. Szurkolóink is érezték, hogy komoly a tét: páratlan buzdításba kezdtek öttel a vége előtt. 

IMG_7291

Fortuna is végre mellénk pártolt, ugyanis míg vendégeink rendre hibáztak, mi csentük a távolságot. Azonban szoros volt az állás az utolsó percekre (37. perc: 74:77). Czirbus jóvoltából másfél perccel a lefújás előtt már csak egy volt közte (78:79)! Madár büntetői után már nálunk volt az előny! Majd Czirbus zsákolt, a találkozó pedig eldőlt: 84:81, megőriztük hazai veretlenségünk! 

Mérkőzéstükör
Mérész Csaba vezetőedző: – Gratulálok a játékosainknak, akik ma is kitették a lelküket a pályára. Szabó Péterért pedig szorítunk; szívből reméljük, hogy nem komoly a sérülése!
Czirbus József center: – Ismét bizonyította a Honvéd, hogy egy igazán kellemetlen ellenfél. Horváth Ákost a mérkőzés elején sajnos nem sikerült hatástalanítanunnk... Azonban ismét meg tudtuk mutatni - az üresjárataink ellenére is -, hogy valódi nagybetűs csapatként, csak is együtt nyerhetünk meg egy mérkőzést.

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Budapesti Honvéd SE  84:81 (21:22, 20:20, 13:22, 30:17)
Veszprém, Vetési Gimnázium sportcsarnoka, 300 néző. Vezette: Csabai-Kaskötő, Esztergályos, Pécsi.
Veszprém: Völgyi 3, Körtélyesi 6, Medve 10/6, Madár 16/6, Mucza 8. Cserék: Füzi 9, Czirbus 19, Kovács Á. 11, Szabó 2. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
Honvéd: Horváth 25/15, Bea 6, Stefán 7, Kopácsi 7/3, Gáspár 9. Cserék: Szentirmai 3, Pintér 8/6, Tichov 8/6, Kovács D. 6, Tanoh 2. Edző: Puskás Artúr.

Képgaléria