Nagy csatában győzelem

Begyűjtötte első idegenbeli pontjait a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata a Zöld csoport tavalyi bajnoka, a Bajai Bácska FKE otthonában.

Az összecsapás egyúttal búcsúmérkőzés is volt, ugyanis egykori kosarasunk, Mándity Máté bejelentette visszavonulását. A feldobás előtt nemcsak nevelőegyüttese, hanem egyesületünk is elbúcsúztatta a szépmúltú kosarast.

A kezdősípszót követően a Bács-Kiskun megyei vendéglátó kapta el jobban a fonalat; két perc játék után 6:0-t mutatott az eredményjelző. Nem sokkal később Szabó Péter jegyezte első pontjainkat, akit Kovács Ádám követett egy triplával. Mucza Tamás is beköszönt, általta zárkóztunk fel egyre (4. perc: 8:7).

Körtélyesi hármasával a hatodik minutumban először vezettünk a találkozón (12:13). Kovács Ádám kihagyott büntetői után azonban visszavette a vezetést a vendéglátó (7. perc: 16:13) Mindezt ugyanakkor nem hagytuk annyiban; Körtélyesi, Füzi, majd Madár pontjaival fordítottunk, de a Baja mindhárom utolsó másodpercben értékesített büntetőjével végül hazai előnnyel ért véget az első játékrész (26:24).

Legnagyobb bánatunkra a második negyedben csak tovább növelte fórját a Bácska (12. perc: 34:24). Irányítónk, Szabó Péter törte meg ötpeces pontcsendünket (16. perc: 40:26). 

Kovácsnak ezúttal sikerült már az egyik büntetőjét értékesítenie, őt követte a sorban Körtélyesi magabi/ztosan (45:29). Völgyi nem hibázott büntetőből, Füzi és Kovács pedig egy triplával csökkentette a távolságot, a szünetre viszont így is több mint tízpontos hátránnyal vonultunk (20. perc: 49:38).


Fotó: Szász Péter

Völgyi kétpontosával vette kezdetét a második félidő, akit Szabó Peti egy triplával, majd egy kétpontossal követett a sorban (51:45). Völgyi bravúros megmozdulása után négyre zárkóztunk fel, időt is kértek a hazaiak vezetőedzője, Cservék Csaba (24. perc: 51:47).

Mucza büntetője és Körtélyesi kétpontosa után a 27. minutumban pedig már 52:52-t mutatott az eredményjelző. Fordítás helyett azonban megremegtek a veszprémi kezek, így pár percen belül nyolcpontos hátrányba kerültünk (30. perc: 62:54).

Az utolsó negyedet csapatkapitányunk, Medve Máté nyitotta egy triplával. Viszont a válasz sem maradt el a túloldalon (33. perc: 64:60). Ahogy akcióból, úgy rendre büntetőből sem hibázott a Cservék-csapat (68:62). Kovács Ádám szépített, de Völgyi labdája lecsorgott a gyűrűről (38. perc: 70:66).

Szabó és Kovács kosaraival már csak egy pont volt a hátrányunk, Mucza pontjaival pedig fordítottunk (71:74)! Az utolsó másodpercekben nem hibáztunk, így idei első idegenbeli győzelmünket egy hazai pályán idáig veretlen csapat ellen sikerült begyűjtenünk (40. perc: 71:76).

Mérkőzéstükör
Mérész Csaba vezetőedző:  – Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, akik szívvel-lélekkel tettek a mai győzelmünkért. Hála Istennek a szünetben sikerült rendeznünk sorainkat. A srácok pedig tízpontos hátrányban is elhitték, hogy nincs lehetetlen. 
Szabó Péter irányító:  – Úgy gondolom, a védekezés volt a kulcs a győzelmünkhöz. A találkozó elején igaz, minimálisan leragadtunk, de utána elkezdtünk nagybetűs csapatként kosarazni. Neves együttesek kaptak ki a Zöld csoport tavalyi bajnokának otthonában, így a sikerünknek különösképp örülünk. 

Bajai Bácska FKE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém  71:76 (26:24, 23:14, 13:16, 9:22)
Baja, MNÁMK Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Gaál, Bagi, Sentényi.
Bajai Bácska: Nagy D. 7, Jakab 15/3, Goldring J. 9, Pongó 17, Vukicevic 11. Cserék: Ágfalvi 10, Goldring G. 2, Fehér, Kövágó-Laska. Edző: Cservék Csaba.
HOYA-PE Veszprém: Völgyi 10, Körtélyesi 16/6, Kovács Á. 14/3, Szabó P. 14/3, Mucza 8/0. Cserék: Füzi 8/6, Medve 3/3, Madár 3/3, Czirbus. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.