Itthon sem sikerült nyerniük

Az idei év első hazai meccsén sem sikerült a győzelem a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapatának a bajnoki éllovas HÜBNER-Nyíregyháza BS ellen a bajnokság 16. fordulójában.


Képgaléria a cikk végén

A feldobást nekünk sikerült elhozni, amiből Kovács egyből ziccerbe került, de sajnos nem sikerült azt értékesítenie. Ebből az ellenfél oldalán Hobbs tudott eredményes lenni, faulttal együtt. Az első hazai duplát Madár jegyezte egy ziccerből. Több rossz támadásunkat is kihasználta a vendég csapat. A csendet Kovács betörése szakította meg és kerültünk közelebb az ellenfél csapatához (3. perc 4:7).Bazsó tudott eredményes lenni a hárompontos vonalon kívülről. McCalltól érkezett a válasz, szintén egy tripla formájában. Ismét egy hármas következett, ezúttal Nyíregyházi oldalról (5. perc 7:17). Szép összjáték után Füzi passzából McCall talált be. Jó védekezés majd egy leindulás után Medve triplája csökkentette a különbséget (6. perc 12:17). A vendég együttes jó támadására Füzi triplája volt a válasz. Ismét Füzi volt eredményes, megismételve előző mozdulatát (10. perc 18:27).

IMG_5719

A második negyedet a Nyíregyháza nyitotta meg, majd egy rövid csend után Völgyitől érkezett a válasz (13. perc 20:29). McCall tört be, majd volt eredményes faulttal együtt. A Nyíregyháza rontott passza után McCallal szemben vétettek hibát, egy büntetőt tudott pontra váltani, majd mind a két oldalon egy-egy rontott támadás következett. Ismét jól védekeztünk és a támadás után Szücs triplája dolgozott le a hátrányunkból (17. perc 28:24). Völgyi dobhatott két büntetőt, amiket értékesített is. Kovács leindulásból szerzett két pontot és dobhatott még egy büntetőt, amit elhibázott, viszont a lepattanót megszerezve egyenlített (18. perc 34:34). Czirbus büntetőivel a mérkőzésen először szereztük meg a vezetést. Czirbus betörés újabb két pontot jelentett csapatunk számára. A vendégek pontcsendjét Czinger törte meg, ezzel beállítva a félidei eredményt (20. perc 41:39).

IMG_5815

A második félidőt McCall triplája nyitotta meg, majd a Tóth válaszolt egy palánkalattival. Szücs betörése tovább növelte előnyünket. McCall betörése utáni lepattanót Kovács pöccintette a helyére. Medve passzából Völgyi tört be és szerzett pontot, faulttal együtt. A bedobott büntető után már tízpontos előnyünk volt (23. perc 51:41). Ezután az ellenfelünk tudott egy duplát szerezni. Nem kellett sokat várni az újabb hazai triplára, ismét McCall talált be. Kemény védekezésünknek és Kovács Hobbssal szembeni blokkjának köszönhetően az előnyünk tovább nőtt. Ezt követően két rossz támadásunk is volt, amit a Nyíregyháza megbosszúlt (27. perc 55:47). Czirbus személyi hibája után a két megítélt büntetőből egyet tudott pontra váltani. Hobbs triplája után Madár zsákolt (28. perc 57:52). Egy rövid pontcsend következett, mindkét csapat elrontotta támadásait. Ezt Hobbs betörése törte meg, ám jött a válasz Körtélyesitől. A negyed utolsó másodperceiben még egy triplát dobott a vendégcsapat ezzel egy pontra felzárkózott (30. perc 58:57).

IMG_5758

Az utolsó játékrészt a Nyíregyháza tudta megnyitni egy hármassal, amivel át is vették a vezetést. Kovács büntetőivel egyenlítettünk. A következő támadásunk újra elhozta a vezetést, csapatkapitányunk talált be egy középtávolival, majd egy újabb jó védekezés után Madár volt eredményes (34. perc 64:60). Medve védekezését ítélték sportszerűtlennek a játékvezetők, majd a megítélt büntetőkkel és egy hármassal vette át a vezetést a vendégcsapat. Az utolsó játékrészben a támadásaink rendre pontatlanok voltak. Pontcsendünket McCall törte meg. Hobbs újabb büntetőket értékesített, amivel tovább növelte az előnyüket (39. perc 66:77). Madár betörésével próbálta tartani a reményt, ám a vendégek már nem engedték ki a vezetést a kezükből. A mérkőzés végeredményét Mokánszki büntetői állították be (40. perc: 68:79).

IMG_5682

Mérkőzéstükör
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatnak. Úgy gondolom, hogy mind a negyven percen keresztül úgy mentek és küzdöttek, ahogyan azt kell. Sajnálom, hogy nem sikerült a győzelem, de úgy gondolom, hogy ennek ellenére a srácok megérdemelték volna.
Siska János, a Nyíregyháza vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak. Egy nagyon nehéz mérkőzést tudtunk ma megnyerni. Jól kezdtük a találkozót, de miután a Veszprém erőszakosabb védekezésre váltott, rosszul támadtunk és hagytuk, hogy átvegyék a vezetést. A második félidőben mi is védekezést váltottunk, és úgy gondolom, hogy ez volt a győzelmünknek a kulcsa. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a továbbiakban.
Madár András, a Veszprém irányító-hátvédje: Gratulálok a Nyíregyházának. Megérdemelten nyertek. A meccs végére elfáradtunk és a zónázással is megleptek minket. Sajnálom, hogy nem sikerült a győzelem hazai pályán.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 16. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - HÜBNER-Nyíregyháza BS 68:79 (18:27, 23:12, 17:18, 10:22)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 420 néző. Vezette: Minár, Horváth, Szilágyi
Veszprém: Szücs 5/3, Körtélyesi 1, Madár 8, Kovács 10, McCall 18/9 Cserék: Völgyi 7, Czirbus 7, Medve 6/3, Füzi 6/6 Edzők: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs
Nyíregyháza: Bus 6, Tóth 16, Dancsecs, Bazsó 12/12, Hobbs 33/6 Cserék: Sitku, Szobi 1, Mokánszki 9/3, Czinger 2 Edzők: Siska János, Sitku Ernő

Képgaléria