Nüanszokon múlt a bravúr

Hatalmas harcban, végül két góllal alul maradt a világsztárokkal teletűzdelt MOL-Pick Szeged ellen az újonc VKKFT Veszprém a férfi kézilabda NB I alapszakaszának vasárnapi mérkőzésén.

A Veszprém az első félidőben nemhogy tartotta a lépést a Szegeddel, hanem a 27. perc kezdetén három góllal még vezetett is (11–14), ez az előny aztán a szünetre egyre olvadt (13–14).


Képgaléria a cikk végén

A második játékrész elején a Szeged rövid időre megfordította a mérkőzést, de nem tudta leszakítani magáról a veszprémi fiatalokat, akik az idő előrehaladtával egyre közelebb kerültek a bravúrhoz. Még az 53. percben is döntetlenre állt a meccs (24–24), ám a végjátékban a vendégcsapat támadójátékából kifogyott a kreativitás, így nem tudott válaszolni a szegediek viszonylag könnyű góljaira.

Férfi kézilabda NB I alapszakasz, 16. forduló:
Veszprémi KKFT-MOL-Pick Szeged 23-25 (14-11)
Veszprém Aréna, zárt kapuk. Vezette: Fekete, Tóth.
Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán 2, Tóth A., Bugyáki, Vajda 5, Fazekas 3, Hári 4. Csere: Ágoston (kapus), Kristóf 4, Tóth M. 2, Szeitl 2, Füleki, Seregi 1 (1). Vezetőedző: Tombor Csaba.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 8 (3), Kasparek, Bombac 5, Bánhidi 4, Bodó 2, Mackovsek 1. Csere: Mikler (kapus), Henigman 1, Canellas 3, Gaber 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteresek: 2/1 ill. 3/3
Kiállítások: 4 ill. 2 perc
Kizárva: Henigman (55.)

Képgaléria