Egy híján tíz gólig jutott a veszprémi futsalcsapat

Tatai négy, Montero három, Rutai két gólt lőtt – a Balaton Bútor FC Veszprém 9-3-ra nyert a rokonszenvesen küzdő, utánpótláskorú játékosokat felvonultató dunaújvárosi csapatnak a futsal NB I szombat esti találkozóján.

Abszolút esélyesként várta soron következő, szombati találkozóját a Veszprém az első osztályú futsal-bajnokság alapszakaszában. A tabella harmadik helyén álló bakonyiak a zárt kapus Március 15. utcai sportcsarnokban azt a Dunaújvárost fogadták, amely főszponzora, a Dunaferr tavaly novemberi kiszállása óta utánpótláskorú játékosaira építve szerepel.

A mieink nagyszerű formában kezdték az évet, hiszen a Kistarcsa elleni Magyar Kupa-sikert követően a bajnokságban az Aramist és az Újpestet is magabiztosan verték, legutóbb pedig értékes döntetlent értek el az éllovas Haladás vendéglátójaként.

IMG_4759
Képgaléria a cikk végén

Jó hír, hogy az elmúlt hetekben betegséggel bajlódó Fehér Zsolt visszatérhetett a bakonyi kispadra. Éppen volt csapata ellen, amelynek élén 2013-től 2020-ig hét sikeres évet töltött. Igaz, hiányzója is akadt a házigazdának: Bencsik Roland sérülés, Sásdi Bálint, Bognár Péter és Tar Tamás betegség, Pál Patrik pedig eltiltás miatt maradt távol.

Másodpercek kellettek csak az első veszprémi helyzethez. Rutai távoli lövése nyomán Tataihoz került a labda, aki a kapu fölé lőtt. Kisvártatva ismét Tatai lőhetett, ezúttal Szabó vetődött bele a lövésébe. A 2. percben aztán már semmi sem állhatott a Balaton Bútor útjába, Fridrich, Tatai és Rutai szép összjátéka végén utóbbi talált be (1-0).

IMG_4652

A Fejér megyeiek első lehetőségét a 4. minutumban láthattuk: Danó tizenegy méterről eleresztett bombája a bal kapufán csattant. Ezt követte a második bakonyi gól: Bencsik Ádám önzetlen passzát követően Tatai volt eredményes (2-0). A korábbi dunaújvárosi Montero lőhette volna a harmadikat, de Cseresnyés résen volt.

A hazai kapuba a hosszú sérüléséből felépülő Klcsó állt be, aki egy gyors kontra végén Danó lövését hárította.

IMG_4776

A szünethez közeledve felpörgették játékukat a kék-fehérek. A vendégek egyetlen felnőttkorú játékosa, Cseresnyés továbbra is remekelt, ezúttal Rutai kísérletét hatástalanította. A Veszprém beszorította ellenfelét, ami eredményre is vezetett. Rutai és Tatai együttes labdaszerzését követően Tatai tüzelt, elsőre még védett Cseresnyés, de a kipattanót bevágta a góllövőlista vezetője (3-0).

A minden dicséretet megérdemlő Dunaújváros kiválóan kezdte a második felvonást. Ismét Danó végezhetett el ígéretes szabadrúgást, aki – ezúttal tizenkét méterről – be is talált. Másodpercekkel később pedig Csányi „ragasztott” hatalmas bombát távolról a hosszú felsőbe a kapufa segítségével (3-2).

IMG_4800

Vérszemet kaptak a Duna-parti fiatalok, de a nagyobb helyzetek a vendég kapu előtt adódtak. S újabb gólt is a vendéglátó szerzett: Komáromi, Bencsik és Tatai szép háromszögelése után utóbbi köszönt be (4-2).

Fél óra elteltével ismét zörrent az újvárosi háló, Tatai lőtt a rövidbe Cseresnyés mellett. A Veszprém végleg felőrölte szívósan küzdő ellenfelét. Fridrich passzából Montero növelte tovább a különbséget (6-2).

IMG_4774

A hajrához érve öt a négy elleni játékkal kísérletezett a Facskó-csapat. Németh első lövését még védte Spandler, másodjára azonban már betalált a tehetséges futsalos (6-3).

Továbbra is vészkapussal rohamoztak a piros mezesek, ezt kihasználva Rutai szerzett labdát, majd emelt az üres kapuba. S ezzel még korántsem volt vége. Komáromi szögletét követően Montero lőtt távolról, a löketet pedig bevédte Cseresnyés. Az utolsó percben aztán egy mintaszerű támadás végén Montero lőtt újabb gólt, beállítva a 9-3-as végeredményt.

IMG_4756

Futsal NB I, 17. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém - Dunaferr 9-3 (3-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Vass (Futó, Héra)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Boromisza, Rutai
Csere: Klcsó (kapus), Cseresznyés, Palvek, Komáromi, Montero, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Dunaújváros: Cseresnyés – Danó, Boldizsár, Szabó K., Bartha
Csere: Gergely (kapus), Schnierer, Kürti, Csányi, Szili, Dorogi, Slett, Németh L., Garda
Vezetőedző: Facskó József
Gólszerzők: Rutai (2., 39), Tatai (5., 20., 26., 31.), Montero (32., 39., 40.) ill. Danó (22.), Csányi (22.), Németh L. (37.)

Képgaléria