Elbírálták a támogatási kérelmeket

Az első napirendi pontban Irmes Zsolt, a VFC USE elnöke tájékoztatta a Sport és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának tagjait az egyesület működéséről. Az NB III-as labdarúgók utánpótlását biztosító egyesület elsődleges célja továbbra is az egészséges életmódra nevelés és a fiatalok versenyeztetése. Az ország egyik legjobb utánpótlás bázisa formálódik Veszprémben, a fiatalokat pedig tudatosan beépítik a felnőtt csapatba. Vannak olyan tehetségek, akikmár korosztályos válogatottakban is bemutatkoztak, illetve első osztályú csapathoz vagy külföldre igazoltak. A fiatalok lemorzsolódását egy fiókcsapat bevonásával szeretnék csökkenteni. Irmes Zsolt szerint a lehetőségeikhez képest jó eredményeket érnek el, de szeretnének tovább fejlődni.

A második napirendi pontban Andorka Zoltán, a VESC kosárlabda szakosztályának vezetője értkelte az elmúlt évek eredményeit. Többször végeztek a harmadik illetve a második helyen az NBI/B-s bajnokságban, és csak egy hajszál választotta el őket a feljutástól. A feljutó csapatoknak jóval nagyobbak az anyagi és egyéb lehetőségei, ők mégis fel tudták velük venni a versenyt. Jó játékosállománnyal rendelkeznek, egyre erősebb az utánpótlás bázisuk, és létrehoztak egy alapítványi kosárlabdaiskolát is. Ebben az idényben szeretnék kiharcolni az A-csoportot, és továbbra is az utánpótlás egyik vidéki fellegvára kívánnak maradni.

Óvádi Péter, bizottsági tag javaslatot tett arra, hogy terjesszék a közgyűlés elé a férfi kosárlabda kiemelt sportágak közé emelését, és a város vezetése tárgyaljon a szakosztállyal arról, hogy milyen feltételekkel valósuljon ez meg. A bizottság támogatta a javaslatot, és Andorka Zoltán biztosította a jelenlévőket arról, hogy nemcsak az önkormányzat nyakába szeretnék varrni a feljutással járó anyagi terheket, hanem ők is további szponzorokat foganak keresni.

A harmadik napirendi pont keretében elbírálta a bizottság a beérkezett támogatási kérelmeket, ami alapján támogatásban részesült a Cholnoky Sport- és Szabadidő Kh. Egyesület (Fekvenyomó VB), a Veszprémi Kerékpáros SE (EOC MTD-O VB), a Veszprémi Honvéd SE, a Hemo Sakkegyesület, Gosztolai Mária (VEDAC), a Trampolin SE, a Hajráveszprém.hu, Dr. Sipőcz József (Vp. Sporttörténete V.), a Gizella Sportegyesület, a Company Nyelviskola VRC, a VESC női röplabda szakosztálya, a Veszprémi Taekwondo SE és a Köztársaság Kupa.

Szolnoki Pál, bizottsági tag beszámolt arról, hogy 2007-ben előlegesen megfinanszírozta a szabadidő- és diáksport keretből a Jutasi úti kicsi műfüves pálya beruházásának egy részét - 2 millió Ft-ot -, amit a Magyar Labdarúgó Szövetségtől beérkezett támogatás után vissza kellett volna juttatni az említett keretbe. Ez valamilyen oknál fogva a mai napig nem történt meg, ugyanakkor Szolnoki Pál felajánlotta, hogy amennyiben megérkezik ez az elmaradt összeg, úgy annak 50 százalékát felajánlja a bizottság számára további támogatási célokra.

Egyéb ügyekben Németh Attila, a Veszprém Megyei Birkózó Szövetség főtitkára tájékoztatta a bizottságot a hétvégén lezajlott Összmagyar Diákbajnokságról és U-23-as Országos Bajnokságról. A rekord létszámot (257 fő) felvonultató mezőnyt több olimpiai- és világbajnok is megtekintette, többek között Veszprémben járt Polyák Imre, az évszázad birkózója és Rácz Lajos, világ- és Európa-bajnok is.