Magabiztos győzelem Orosházán

A címvédő Telekom Veszprém 13 találattal győzött Orosházán a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A házigazda Orosháza kezdte a mérkőzést, és Lele Ákos góljával meg is szerezte a vezetést. A Veszprém nehezen melegedett be, a hetedik percig kellett várni a második góljára, Nenadic volt eredményes hetesből, így lett 4:2. A 11. percben, 5:5-re sikerült egyenlíteni Blagotinsek révén. Innentől az „Építők” fokozatosan átvette az irányítást a meccs fölött, és a 15. percre 7:10-es előnyt szerzett. Az Orosháza vezetőedzője rögtön időt is kért. A játékrész hátralévő részében tartotta előnyét a Telekom, Rodrigo Corrales több szép védést is bemutatott, illetve a védelem jól dolgozott a hatos előtt. A szünetben 12:19-re vezet a Veszprém.


Fotó: Vörös Dávid/telekomveszprem

A második játékrészben elérte a tízgólos különbséget a Veszprém, már a 34. percben 12:22-t mutatott az eredményjelző. A mérkőzést egyértelműen a Veszprém irányította, azonban az Orosházának is voltak momentumai labdaszerzés és lerohanás képében. Az eredmény a 45. percben 19:28 volt a Veszprém előnye. Daniil Shishkarev kifejezetten aktív volt a második félidőben. Az utolsó 5 percben már nem történt meglepetés, a Veszprém szép játékokkal továbbra is szerezte a gólokat, és magabiztosan legyőzte a házigazda Orosháza együttesét. A végeredmény: Orosháza – Veszprém 23:36

Mérkőzéstükör
David Davis:
Boldog vagyok, mert komolyan vettük a mai mérkőzést. Minden ellenfelünket tiszteljük, és tudjuk, hogy hol állnak a tabellán, így tisztában vagyunk az Orosháza helyezésével és helyzetével is. Ma fantasztikus volt a csapat, és szeretnénk ilyen teljesítménnyel folytatni a győzelmi sorozatot, amit elkezdtünk. Gratulálok az Orosházának, és minden jót kívánok nekik a jövőben.
Andreas Nilsson: Ma komolyan vettük a találkozót, így is szeretnénk továbbmenni. Dolgozunk folyamatosan és mindig a következő megmérettetés lebeg a szemünk előtt. Ez most a jövőheti Zágráb elleni idegenbeli Bajnokok Ligája meccs.
Ratko Djurkovic: Gratulálok a Veszprémnek. Próbálunk a lehető legjobban felkészülni az ellenfeleinkből, és ma is megmutattuk, hogy alakul a formánk. Nem lehetek 100%-osan elégedett, mert vannak hibák támadásban. A srácok jobban játszottak, mint legutóbb, remélem ezt a teljesítményt folytatjuk. A következő 16 forduló nagyon kemény lesz.
Bella Csaba: Gratulálok a Veszprémnek. Jó ilyen erős ellenfél ellen pályára lépni, mi pedig a saját riválisaink elleni felkészülésre tudjuk használni ezt. Javult a védekezésünk, a támadásunk, de még mindig vannak hibák. Ezen dolgozunk majd a következő héten.

Orosházi FKSE-Linamar – Telekom Veszprém 23:36 (12:19)
Orosházi FKSE-Linamar: Özmusul, Majdán 1 – Sakic 4, Csányi, Lászlai 2, Pásztor, Kancel, Döme 2, Peskov 1, Bella 3, Lele 6 (1), Ushal, Kiss 1, Tóth 3, Németh 1 (1), Molnár
Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Moraes 1, Tonnesen 4, Nilsson 5, Markussen, Ligetvári, Strlek 3, Blagotinsek 2, Shishkarev 7, Nenadic 8 (4), Mahé 3, Maqueda 2, Borozan 1

Hétméteresek: 3/2 ill. 4/4
Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc