Kilenc góllal nyert a Veszprém

A címvédő és listavezető Telekom Veszprém házigazdaként 40-31-re legyőzte a Komló csapatát a férfi kézilabda NB I szombati mérkőzésén.

A Telekom Veszprém a Komló együttesét fogadta a Veszprém Arénában. Vendég góllal indult a találkozó, de Borozan hamar egyenlített. A Veszprém szokatlan 5:1-es védekezéssel nyitott, Strlekkel elöl. Tönnesen szép megmozdulása és két komlói hiba után már öt gólos volt az előny (7. perc 7-2). Jött is a vendég időkérés. A hazai védelmet Borozan vezette, támadásban pedig Nilsson volt gólerős. A félidő felénél belső posztokon cserélt Davis, Markussen és Yahia is betalált átlövésből (18. perc 13-9). Strlek volt dühös magára, mert 2 ziccert is kihagyott. A sok kapott gól miatt a Komló a második időkérését is felhasználta már az első félidőben (24. perc 17-10). A Veszprém az első félidőben 20 fölé ment a gólok számában.

A második félidő első gólját a Komló szerezte emberelőnyből. Cupara váltotta a kapuban Corralest. Ezt követően Borozan kapott kiállítást, amit a vendégek szép gólokkal kihasználtak (36. perc 24-17). Tönnesen volt igazán elemében, remek gólokat szerzett szinte hiba nélkül. Néhány Veszprém hiba után a Komló kicsit visszakapaszkodott (43. perc 29-23). Mahé hagyta ki a büntetőjét, de a kipattanó labdát már nem hibázta el. A hazai alakulat keményen megbüntette a vendég hibákat és könnyű indítás gólokat szerzett (50. perc 34-27). A komlói csapat 30 gól felett lőtt, ami nem dicséri a hazai védekezést és kapusteljesítményt. A 40 lőtt góllal azonban nem volt kérdéses a magabiztos győzelem.

Mérkőzéstükör
David Davis
: Elégedett vagyok, mert szerettük volna a mai meccsen gyakorolni az 5-1-es védekezést, és egész jól is működött. Különösen hasznos volt, hiszen a Komlónak nem olyan magasak a játékosai, inkább gyorsak és jól cseleznek, akik ellen nehéz ezt a védekezést játszani. Sok sikert a Komlónak, tudom hogy szenvednek a covidtól, remélem hamarosan jobbra fordul a sorsuk.
Ligetvári Patrik: Köszönjük a Komlónak, hogy komolyan vették a találkozót. Mi jól játszottunk, mindent beleadtunk. Kipróbáltuk az 5:1-es védekezést, ami jól működött. Dolgozunk tovább, hogy elérjük az álmainkat.
Kilvinger Bálint: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Igyekeztünk minél nagyobb csatára késztetni őket, de sajnos voltak fontos hiányzóink. Voltak szép dolgok ma, végig küzdöttünk. Az első félidőben fel kellett vennünk a ritmust, de próbáltunk tapadni az ellenfelünkre. Örülök a 30 lőtt gólnak, dicséret illeti a srácokat emiatt. Jó gyakorlási lehetőség volt ez számunkra, látszódnak is a hibák, amiken dolgozunk kell még.
Aleksandar Djurdjevic: Szeretnék gratulálni Veszprém. Sajnos néhány fontos hiányzónk volt, de próbáltuk a legjobbunkat nyújtani és örülök a 30 lőtt gólnak. Készülünk a következő mérkőzésekre.

Telekom Veszprém – Sport36-Komló 40:31 (21:14)
Telekom Veszprém: Cupara, Corrales – Manaskov 1, Yahia 4, Moraes 4, Tönnesen 3, Nilsson 4, Markussen 2, Ligetvári 1, Strlek 5, Shishkarev 5, Mahé 6 (2), Lékai 1, Borozan 4
Sport36-Komló: Szilágyi, Durdevic – Kovácsevics, Zobec, Grünfelder 2, Oláh 1, Sunajko 2, Jerkovic 7, Takács 2, Szkokán 5, Melnyicsuk 7 (6), Metcz, Beck 2, Dobi 1, Hoffmann 2

Hétméteresek: 4/2 ill. 6/6
Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc

Képgaléria