Először kapott ki a VESC

Nem sikerült a győzelem a Palota VSN otthonában a VESC női röplabdacsapatának az NBII Nyugati csoport felsőházi rájátszásban.

Szombaton a Palota VSN ellen lépett pályára idegenben a veszprémi csapat a felsőházi rájátszás harmadik fordulójában. A hét fegyelmezett készüléssel telt, így bizakodva, jó hangulatban várták Szokolikné Kalmár Judit tanítványai az összecsapást, mely azonban sajnos nem indult jól.

Az első szettet a budapesti csapat nyerte, majd a második szettben már a VESC dominált, és sikerült is egalizálni, az utolsó két szettben azonban ismét a hazaiak örülhettek. A harmadik játékrész rendkívül kiélezett, izgalmas játékot hozott, a csapatok fej-fej mellett haladtak, a befejezés azonban a fővárosiaknak számára alakult jobban (27:25), s így ismét átvették a vezetést.

A negyedik szettben a mérkőzés utolsó pontjaiért hatalmas harc folyt, s a meccset online követő veszprémi szurkolók reménykedhettek is, hogy sikerül ismét kiegyenlíteni, de a Palota végül szép játékkal végleg eldöntötte a mérkőzést.

A visszavágás lehetősége március 27-én jön el, akkor fogadják a veszprémiek hazai pályán a Palota VSN gárdáját, előtte azonban még egy idegenbeli összacsapás vár rájuk a Haladás ellen, március 20-án.

Szokolikné Kalmár Judit: A múlt héthez képest sokkal több hibát vétett a csapat, és az ellenfél magasságbeli fölénye is extra megoldásokat kívánt volna tőlünk, ami ma elmaradt. Támadó nyitásainkat sokkal stabilabbá kell tennünk a rájátszás hátralévő részére. Sajnos ma a csereként beálló játékosok sem tudták átlendíteni a csapatot az esetleges holtpontokon. Hajszál híján fordítani tudtunk, de döntő pillanatban nem sikerült határozottnak lenni és jó megoldást választani. Itthon mindenképp szeretnénk majd törleszteni az elszenvedett vereség miatt. Gratulálok az ellenfél csapatának!

Palota VSN – VESC 3:1 (25:19; 17:25; 27:25; 25:22)