Vereség a címvédőtől - elszálltak döntős álmok

A BL-nyolcaddöntős Berettyóújfalu 5-1-re legyőzte a vendéglátó Balaton Bútor FC Veszprémet a futsal NB I felsőházi rájátszásának vasárnap délutáni rangadóján. Fehér Zsolt legénysége a folytatásban a bronzpárbaj kiharcolásáért küzdhet.

Első rájátszásbeli győzelmének reményében lépett pályára a Balaton Bútor FC Veszprém NB I-es futsalcsapata vasárnap kora délután a zárt kapus Március 15. utcai sportcsarnokban. A feladat korántsem ígérkezett könnyűnek, hiszen az a Berettyóújfalu érkezett a királynék városába, amely az alapszakasz során oda-vissza legyőzte a mieinket. Ráadásul a tét is Fehér Zsolt legénységét nyomta inkább, amelynek mindenképpen nyerni kellett döntős álmainak életben tartásához.

IMG_5701
Képgaléria a cikk végén

A 2019-es bajnok, brazil légiósokat felvonultató Berettyó ragadta magához a kezdeményezést a találkozó elején, többnyire a hazai térfélen folyt a játék. Az első lövési kísérletek is Sásdi kapujára érkeztek, melyeket könnyedén hárított a bakonyi hálóőr. A Veszprém kontrákra rendezkedett be, Tatai meg is tudott lódulni egy labdaszerzést követően, de Mezei könnyű szerrel hárított.

Az 5. percben Pereira cselezgetett befelé, majd kapura is tűzte, Spandler bravúrral hárította a jobbfelsőbe tartó labdát. Egy perccel később megint Pereira villant, aki tizenhárom-tizennégy méterről hatalmas gólt lőtt (0-1).

IMG_5734

Továbbra is a vendégek domináltak, aminek meg is lett az eredménye: a játékrész felénél Szabó duplázta meg csapata előnyét (0-2).

Kétgólos hátrányban jóval támadóbb szellemben folytatta a Fehér-csapat. Előbb Pál ígéretes szabadrúgása vágódott le a sorfalról, majd Montero kísérlete kerülte el a kaput.

Sergio Mullor Cabrera időt kért, a Veszprém tovább rohamozott. Rutai kilenc méterről eleresztett szabadrúgását Szabó blokkolta a gólvonalon. Az utolsó két percben vészkapussal támadt a BL-nyolcaddöntős rivális, de nem tudta kihúzni kapott gól nélkül. Montero távoli lökete ugyanis a vendégek védőjén megpattantva Pál elé került, aki közelről a hálóba lőtt (1-2).

IMG_5865

Két perc sem telt el a második felvonásból, s máris újabb gólt kapott a vendéglátó. Kártik lökete ugyanis Spandlerről Fernandes elé vágódott, aki kíméletlenül bevágta (1-3).

A folytatásban a Balaton Bútor játékosai birtokolták többet a labdát, akik távoli lövésekig jutottak, melyeket Mezei könnyedén megfogott. Montero szépíthetett volna egy szép kiugratás végén, ám a spanyol légiós célt tévesztett.

IMG_5843

A 32. percben gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, miután egy gyors ellentámadás végén a nagy lendülettel érkező Nagy Imre is betalált (1-4). 

Egymást váltva mindkét csapat megkísérelte az öt a négy elleni játékot, amelyből a hazaiak jöttek ki vesztesen, Szabó felszabadításnak szánt lövése ugyanis az üres veszprémi kapuba hullott (1-5).

Ráadásul öttel a lefújás előtt összegyúlt a vendéglátó ötödik szabálytalansága, amelynek így már az újabb fault elkerülésére is ügyelnie kellett. Végül nem történt újabb szabálytalanság, s több gól sem esett már. Az MVFC hatalmas lépést tett a bajnoki döntő felé, a Veszprém célja a folytatásban a bronzpárbaj kiharcolása lehet.

IMG_5824

Edzői értékelések
Fehér Zsolt: – Az első két gólt olyan szituációkból kaptuk, amelyekre külön készültük, ez pedig lélektanilag megfogta a csapatomat. Az élcsapatokat nem fogjuk tudni legyőzni addig, amíg ilyen hibákat vétünk. Az eredmény azonban túlzó, nincs ennyi a két csapat között, játékban felvettük a küzdelmet a Berettyóval. A bajnoki döntő ezzel elúszott számunkra, fejet kell hajtanunk a Haladás és a Berettyó előtt, amely minőségi légiósainak köszönhetően jelenleg előttünk jár. Dolgozunk tovább, ki fogjuk javítani a hbáinkat.
Sergio Mullor Cabrera: – Az első játékrész második felét leszámítva végig kontrolláltuk a találkozót. Jó játékot nyújtva megérdemelt győzelmet arattunk.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 4. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 1-5 (1-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Kubicsek (Juhász, Kiss G.)
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Sásdi, Klcsó (kapusok), Palvek, Fridrich, Tar, Montero, Bencsik Á., Fellembek, Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Rábl, Szabó P., Rafinha
Csere: Sándor (kapus), Pereira, Rézműves, Nagy I., Kártik, Maurício, Nagy D., Takács, Sipos
Vezetőedző: Sergio Mullor Cabrera
Gólszerzők: Pál (19.), ill. Pereira (6.), Szabó P. (10., 37.), Fernandes (22.), Nagy I. (32.)

Képgaléria