Egy ponttal gazdagodott a VLS Veszprém

Két fordulóval a bajnokság vége előtt újabb fontos pontot szerzett a dobogóért vívott harcban a veszprémi labdarúgó együttes a Komárom elleni harmadosztályú bajnoki mérkőzésen.

A vendégek kezdték támadóbb felfogásban a találkozót, és a 7. percben megszerezték a vezetést. Kovács Dániel rántotta le Végh Tibort a tizenhatos vonalánál, a játékvezető a büntetőpontra mutatott, és a tizenegyeset Hajba Deczki érintésével a hálóba lőtte, 0-1.

A gólt követően átvette az irányítást a Veszprém, és futószalagon dolgozta ki a helyzeteket. Előbb Kovács lövését kellett Szabónak hárítania, majd Gunther 16 méteres próbálkozását ütötte szögletre a vendégek portása. A 18. percben Gulyás emelt vissza a kapura egy kifejelt labdát a kint álló kapus felett, azonban Hajba az utolsó pillanatban menteni tudott. A félidő derekán Kovács lőtte be élesen a labdát, de az üresen érkező Gálfi óriási helyzetben mellé passzolt.

A 29. percben Rédling erőszakos labdaszerzése után remekül ívelt középre, Kovács Dániel pedig a kapu bal sarkába fejelte a VLS egyenlítő találatát, 1-1.

A 31. percben Kovács-Major összjáték után előbbi került hatalmas helyzetbe, de lövése elkerülte a jobb kapufát. Tíz perccel a félidő vége előtt Major törhetett egyedül kapura, a kapussal szemben azonban tolt még egyet a labdán, aki szögletre mentette az óriási ziccert.


Fotó: Penovác Károly

A második játékrészben nagy erőket mozgósított a bakonyi együttes a vezetés megszerzése érdekében. Az első nagy lehetőségre a 72. percig kellett várni, ekkor Rédling beadására Major érkezett a hosszú saroknál, de a védő az utolsó pillanatban menteni tudott. A 79. percben Nagy R. ívelte rá a félpályáról a labdát a kint álló kapus fölött, a veszprémiek középpályása csak centikkel tévesztett célt. Az utolsó percben Nagy R. végezhetett el egy ígéretes szabadrúgását 18 méterről, de a próbálkozása fölé szállt. A Practical VLS Veszprém együttese a mérkőzés összképe alapján megérdemelte volna a győzelmet a Komárom ellen, azonban meg kellett elégednie az egy ponttal. A Nagykanizsa gólnélküli döntetlenjével megmaradt a két csapat közötti két pontos távolság a bronzéremért vívott küzdelemben.

Pető Tamás: – Az első nyolc percben belealudtunk a mérkőzésbe, azt követően már az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát, de óriási ziccereket hagytunk ki. Nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, de a mai napon kritikán aluli teljesítményt nyújtottak.

VLS Veszprém - Komárom VSE 1-1 (1-1)
Veszprém, 200 néző. V.: Jakab.

Practical VLS Veszprém: Deczki – Rédling, Dobsa, Gulyás, Gunther (Keresztes), Kovács D., Vass (Varga Á.), Somogyi, Babos (Nagy R.), Gálfi (Rápó), Major.
Vezetőedző: Pető Tamás.
Komárom: Szabó M. – Schiller, Szecsődi (Tóth P.), Molnár S., Göblyös, Hajba, Végh B., Horváth R., Bán, Vincze (Horváth D.), Végh T.
Vezetőedző: Bozsik Péter.