Szép volt, fiúk!

A Veszprémi KKFT ötgólos hátrányból többször is felállva végül 31-30-ra verte a Cegléd gárdáját a férfi kézilabda NB I vasárnap esti, idei utolsó felvonásán.

Mivel közvetlen riválisai a napokban vereségekkel zárták az idényt, a Veszprémi KKFT első idényében immáron biztosan a hetedik helyen zárja a tizennégy csapatos I. osztályú kézilabda-bajnokságot. Hatalmas eredmény ez a fiatal átlagéletkorú, javában helyi kötődésű játékosok által alkotta bakonyi csapattól. Nem megfeledkezve arról sem, hogy Tombor Csaba edzőpályafutása alatt szintén először vezényelt felnőtt alakulatot az élvonalban.

Utóbbi mentalitását ismerve, biztosra lehetett venni, hogy a KKFT biztos pozíciója ellenére sem fogja fél vállról venni idénybeli utolsó mérkőzését, amelyet a veszprémiek ráadásul hazai pályán, az Arénában játszhattak vasárnap este. A huszonhatodik fordulóban ugyanis Éles Benedek és társai a tizenharmadik helyet elfoglaló Cegléd alakulatával mérkőztek meg. Izgalomra ugyanakkor volt ok, hiszen a Ceglédnek égetően kellettek a pontok a bennmaradásért.

Az első hét percben fej fej mellett haladtak a felek, ezt követően viszont Szepesi duplájával minimális előnyre tett szert a vendég együttes (3-5). Próbált zárkózni a VKKFT, de látszott, hogy a Cegléd az életben maradásért harcol (14. perc: 6-10). Kránitz remek védéseinek köszönhetően pedig magabiztosan óvta fórját a Pest megyei gárda (24. perc: 11-16).

A játékrész hajrájában ugyanakkor Miklós is több hárítást bemutatott, Éles pedig remekül tüzelt: a szünetre így sikerült két gólosra csökkenteni hátrányát a Veszprémnek (félidei állás: 14-16).


Képgaléria a cikk végén

A második felvonás Fazekas Gergő találatával vette kezdetét. Így már csak igaz, egy volt közte, azonban a Nagy Károly vezette vendégcsapat pillanatokkal később ismét négygólosra növelte előnyét (35. perc: 16-20). A negyvenedik percet is elhagytuk már, amikor a KKFT remekül használta ki riválisa hibáit: Háriék 4-0-s szériát produkálva sikerrel egalizáltak (49. perc: 23-23).

A ceglédi oldalon Teleki törte meg a hétperces gólcsendet. Éles jóvoltából azonban rögvest egyenlített a KKFT. Izgalmas hajrá volt kilátásban, hiszen Fazekas révén fordítania is sikerült a Tombor-gárdának. Ezt követően Miklós Gyene próbálkozását védte, a veszprémi vezetőedző pedig rutinosan időt kért.

Az újabb Fazekas gólt pedig Szeitl duplája követte: immár a házigazda vezetett hárommal (59. perc: 30-27). Szepesi szépített, amire Éles gyorsan válaszolt. Az utolsó percben Gyenének és Mazáknak sikerült gólt szerezni, de a VKKFT győzelmét már nem vehették el (végeredmény: 31-30). A bakonyiak utolsó idei meccsükön izgalmas mérkőzést követően arattak győzelmet, azaz szurkolóikat is kiszolgálták.

A VKKFT huszonöt pontot szerezve hetedik helyen zárta a bajnokságot, míg a Cegléd búcsúzni kényszerült az élvonaltól.

Férfi kézilabda NB I, 26. forduló:
Veszprémi KKFT–Ceglédi KKSE 31–30 (14-16)
Veszprém Aréna, 500 néző. Vezette: Bíró, Kiss.
Veszprémi KKFT: Borbély – Tóth P. 2, Széles, Bugyáki, Vajda, Fazekas 7, Seregi 1.
Csere: Miklós (kapus), Szeitl 2, Füleki, Szmetán 1, Hári 3, Éles B. 11 (5), Kristóf 1, Tóth M., Tóth A. 3.
Vezetőedző: Tombor Csaba.
Ceglédi KKSE: Kránitz – Pásztor Á. 2, Kállai 1, Teleki 5, Juhász 3, Németh B. 5, Szepesi 7.
Csere: Tamási (kapus), Hnidák, Kiss 1, Zakics, Gyene 2, Mazák 1, Vranac 3.
Vezetőedző: Nagy Károly.
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Képgaléria