Két veszprémi futsalos a legjobbak között

A futsalszakág megválasztotta a férfi és a női futsal NB I legjobb játékosait, sportszakembereit. A kupagyőztes veszprémiek két kulcsemberét, Tatai Józsefet és Spandler Mátyást is díjazták az idény legjobbja választáson.

Tavaly a pandémia miatt elmaradt az idény legjobb futsalosainak járó elismerések odaítélése, idén azonban sikerült befejezni a bajnokságokat, így a szakágvezetés sort keríthetett az idényben kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolók és edzők értékelésére. A szavazásban Kozma Mihály szakágvezető mellett Turzó József szövetségi kapitány, valamint az MLSZ versenyszervezés részéről Mersich Péter, illetve a Futsal Bizottság tagjai vett ekrészt.

A férfiak mezőnyében a gólkirály és a legjobb játékos díját ugyanaz a futsalos, a Balaton Bútor Veszprémmel kupagyőzelmet és bajnoki bronzot szerző Tatai József kapta meg. A nőknél nehéz volt a döntés, hiszen nagyon sok fiatal tehetség tűnt fel egyszerre. Ebben az esetben a taktikai érettség, a játék olvasása döntött egy védőjátékos, Tóth Nóra mellett.

A legjobb edző díját a Haladással bajnoki címet szerző Juanra szerezte meg, a szintén szombathelyi Nagy Kevin az év felfedezettje, míg a legjobb kapus a veszprémi Spandler Mátyás lett.

Futsal egyéni díjak, 2020-2021-es idény
A férfi futsal NB I legjobb játékosa: TATAI JÓZSEF (Balaton Bútor Veszprém)
A férfi futsal NB I legjobb kapusa: SPANDLER MÁTYÁS (Balaton Bútor Veszprém)
A férfi futsal NB I legjobb vezetőedzője: CALVO RODRIGUEZ JUAN RAMON (Haladás VSE)
A férfi futsal NB I legjobb játékvezetője: SZILÁGYI NORBERT
A férfi futsal NB I gólkirálya: TATAI JÓZSEF (Balaton Bútor Veszprém)
A férfi futsal NB I felfedezettje: NAGY KEVIN (Haladás VSE)
A női futsal NB I legjobb játékosa: TÓTH NÓRA (DEAC)
A női futsal NB I a legjobb kapusa: TERDIK TAMARA (Budaörs)
A női futsal NB I legjobb edzője: ÜVEGES KATALIN (DEAC)
A női futsal NB I gólkirálynője: PÁDÁR ANITA (TFSE)