A 17. Sporttalálkozóval ér véget az idei „Mozdulj, Balaton” programsorozat

Augusztus 28-án, szombaton, a XVII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval ér véget az idei Mozdulj Balaton szabadidős programsorozat. A szervezők immár hagyományosan Vonyarcvashegyen, a Lido strandon várják a somogyi, zalai és Veszprém megyei strandok csapatait, hogy összemérjék egymással az erejüket több sportágban.

A helyi szervezők az idén nyáron, július 3-a és augusztus 21-e között, három megyében, összesen 40 helyszínen várták a sportolni szándékozókat, minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár két-két stranddal vett részt az eseményeken, új belépőként pedig Balatonkenese és Balatonudvari csatakozott a programsorozathoz. A pályák adta lehetőségek figyelembevételével, kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágakban volt lehetőség versenyek szervezésére, indítására.

Az idei, szezonzáró Sporttalálkozót augusztus 28-án, szombaton 9 órától, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon tartják. A hagyományos rendezvényen a szervezők reményei szerint minél több somogyi, zalai és Veszprém megyei strand képviselteti magát egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapattal. Az elért eredmények összesítése alapján az is kiderül majd, melyik a Balaton legsportosabb települése, amelynek képviselője átveheti az esemény idén elhunyt főszervezőjéről elnevezett Bartsch János Örökös Vándordíjat. Újdonság a korábbiakhoz képest, hogy különdíjat kap a legjobb Somogy, Veszprém és Zala megyei település is.

EZ TÖRTÉNT TAVALY
Huszonegy település több mint harminc csapatának részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A strandröplabda-tornára 12 páros nevezett, és végül, csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt, az ábrahámhegyiek bizonyultak a legjobbnak, ezúttal a révfülöpiek előtt. A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és ezen a napon a keszthelyiek kerekedtek felül. A kispályás labdarúgótornán is egymást érték a látványos mérkőzések, és a balatonszepezdiek meg sem álltak az első helyig, vagyis megvédték 2019-es bajnoki címüket. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az elmúlt évhez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már hatodik alkalommal - Ábrahámhegy érdemelte ki, Balatonfüred és Keszthely előtt.