Négyes döntőbe jutott a címvédő Veszprém

A címvédő Telekom Veszprém négyes döntőbe jutott a férfi kézilabda SEHA Ligában, mivel 30-25-re legyőzte a horvát RK Nexe csapatát a negyeddöntő csütörtöki, hazai visszavágóján, így kettős sikerrel lépett tovább.

A hazaiak keretéből Andreas Nilsson és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott. A vendégek egyik legjobbja, Halil Jaganjac a bemelegítés során megsérült, ezért nem léphetett pályára.

Az első perctől a címvédő diktálta a meccs iramát, és Vladimir Cupara védéseire alapozva, Blaz Blagotinsek jó védekezésének, illetve góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét. A 17. percre egy gólra felzárkózott a Nexe, de a tokiói olimpiai bajnok Kentin Mahé vezérletével ismét ellépett a Veszprém (12-7).

A folytatásban is magabiztosan kézilabdáztak a házigazdák, a horvát csapat szinte csak a remeklő Mihailo Radovanovic kapusnak köszönhette, hogy a szünetben mindössze négygólos hátrányban, vagyis "látótávolságban" volt ellenfeléhez képest.


Képgaléria a cikk végén

A második felvonás elején Gasper Marguc találataival tartotta előnyét a Veszprém. Cupara a meccs háromnegyedénél már a harmadik horvát büntetőt hárította, részben neki volt köszönhető, hogy tíz perccel a vége előtt, 24-20-as hazai vezetésnél eldőlt a párharc. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy a második félidőt is megnyeri-e a Veszprém, és végül ez is sikerült a címvédőnek.

Vladimir Cupara 14 védéssel járult hozzá a házigazdák sikeréhez.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, a Veszprém egy döntetlen mellett hetedszer győzött.

A párharc első meccsét hétfőn 35-33-ra nyerte meg a magyar együttes a horvátországi Nasicében (Nekcse). A négyes döntőt jövő péntektől vasárnapig rendezik zárt kapuk mögött Zadarban (Zára).

Telekom Veszprém - Nexe 30:25 (14:10)
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 3, Yahia 1, Nenadic 5 (3), Maqueda 2, Ligetvári 2, Marguc 6, Strlek 1, Lukács, Blagotinsek 4, Mahé 4 (2), Ilic, Dörnyei, Lékai, Sipos 2
 
Nexe: Kuzmanovic, Radovanovic – Mileta, Barisic 3 (1), Jelinic 1, Vida 1, Micevic 4, Blazevic, Severec 5, Godec, Moslavac 2, Tomic 5, Jaganjac, Kavcic 1, Markusic 3, Pribetic
  
Hétméteresek: 6/5 ill. 4/1
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Képgaléria