Gólzáporos meccsen kapott ki a Veszprém a Kieltől

A Telekom Veszprém hazai pályán 35–34-re kikapott a német bajnok THW Kieltől felkészülési mérkőzésen.

A Telekom Veszprém az idei szezon utolsó barátságos mérkőzésén a Kiel csapatát látta vendégül. A németek kezdték a találkozót, de Strlek szerezte az első gólt egy labdaszerzés után, amit Yahia duplázott meg. Az 5. percben Ligetvári már a második bombagólját szerezte (5-3). Jó iramban, sok góllal kezdtek a csapatok és Strlek magabiztosan értékesítette első két büntetőjét (10. perc 7-5). Sipos remekül védekezett, több nagy blokkja is volt, de a Kiel a félidő derekán egy gólra zárkózott (10-9). Egy vendég időkérés után a Kiel először a mérkőzés során átvette a vezetést, ezért Ilic cserélt a belső posztokon. Fordulatos volt az első félidő, folyamatosan változott, hogy éppen melyik csapat vezet, a Kiel 25 perc játék után vezetett először 2 góllal (13-15). A félidei végeredmény egy időn túli büntetőgóllal alakult ki.


Képgaléria a cikk végén

A második félidőben is gyors akciókat vezettek a csapatok, Yahia egymás után lőtte a szebbnél-szebb átlövés gólokat. A Veszprém a két irányítós felállással támadott és szépen dolgozta ki helyzeteit, azonban a vendég hálóőr többször is túljárt a hazaiak eszén. Strlek egyszerűen nem tudott hibázni a büntetővonalról, ő egyenlített a 40. percben (23-23). Sipos egy labdaszerzés után „meghajazta” Landint, az Aréna szinte felrobbant, a Kiel pedig időt kért (44. perc 26-24). Szenzációs akciókat és sok remek gólt láthattak a nézők, már az 50. percben elérték a csapatok a 60 gólt és a Veszprém 4 góllal vezetett (32-28). Ekkor Landin pillanatai jöttek, 6 óriási védése után a Kiel kiegyenlített 4 perccel a vége előtt (32-32), majd át is vette a vezetést. Az utolsó percre fordulva Ilic időt kért, Nenadic egyenlített, de a Kiel ismét időntúli hétméteresből talált be és megnyerte a találkozót.

Telekom Veszprém - THW Kiel 34:35 (17:18)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 2, Yahia 5, Nenadic 2, Maqueda, Nilsson 3, Ligetvári 4, Marguc 4, Strlek 10, Lukács, Blagotinsek 2, Mahé, Ilic, Dörnyei, Lékai 1, Sipos 1.

THW Kiel: N. Landin, Saggau, Quenstedt – Ehrig, Duvnjak 3, Sagosen 5, Reinkind 8, M. Landin 4, Weinhold 4, Wiencek 1, Ekberg 5, Benitez, Wáger, Dahmke 1, Zarabec, Horak, Bilyk 1, Pekeler 3.

Kiállítások: 10 perc illetve 6 perc
Hétméteresek: 7/5 illetve 6/4

Momir Ilic vezetőedző: Kemény mérkőzés volt, különösen az első félidő végével voltam elégedett. A csapat harcosságát és küzdését emelném még ki, persze van még mit javítanunk a játék több elemében is. Lépésről lépésre haladunk, keményen dolgozunk, hogy elérjük a céljainkat. 

Filip Jícha vezetőedző: Az elején kicsit meglepődtünk a mérkőzés harcosságán. Olyan volt, mint mindig, amikor a két csapat vérre menő csatát vív egymással a győzelemért. A végére sikerült egy góllal nyernünk, Niklas Landin sokat segített nekünk a végén, a döntő pillanatokban.

Képgaléria