Egy-egy gól, egy-egy pont

A jó erőkből álló Kecskemét a hajrában mentette döntetlenre a Veszprém elleni hétfő esti rangadót az első osztályú futsalbajnokság negyedik körében.

A nyáron alaposan megerősített, az előző fordulóban a Berettyóújfalu otthonában bravúros győzelmet arató Kecskeméthez látogatott hétfő este az ugyancsak merész bajnoki álmokat szövögető Balaton Bútor FC Veszprém. A bakonyi együttes – amelyből továbbra is hiányzott sérülés után lábadozó Komáromi Péter – szintén kiváló formában várta a találkozót, amit az Újpest ellen aratott legutóbbi 7-0-s kiütéses győzelme is bizonyít.

A hazaiak előtt adódott az első gólszerzési lehetőség: Risztics távol löketét Klcsó ütötte ki szögletre. Kisvártatva a Veszprém kontrázott, Pál lövése elkerülte a kaput, majd Tatai próbálkozását hárította Rigó. Ismét az alföldiek juthattak volna vezetéshez, ám Öreglaki átadását követően Boznánszky nagy helyzetben mellé durrantott.

A játékrész nagy részében a kecskemétiek irányították a játékot, de továbbra sem találták ellenszerét a Veszprém szervezett védekezésének. A mieink eközben több veszélyes kontrát is vezethettek, öttel a szünet előtt Rutai vette át centerben Klcsó kidobását, befordult, lőtt, de Rigó bravúrral hárított.

Az első félidő legnagyobb helyzete is a vendégek előtt adódott: Tatai keresztpasszát követően Pál lőhetett, Rigó már vert helyzetben volt, de a veszprémi tízes csak a kapufát találta el. A másik térfélen Hadnagy járt közel a gólszerzéshez, a löketét követően Klcsó lábai között már átjutott a játékszer, de a gólvonalat nem érintette.

A második felvonás elején aztán megtört a jég. Pál jobb oldali sarokrúgását követően az exkecskeméti Rutai bombázott tizenhárom méterről kapásból a jobb alsóba (0-1).

A 28. minutumban ismét Rutai veszélyeztetett, ám Rigó védte a szabadrúgást. Nem sokkal később Dorogit dicsérhettük, aki alighogy beállt, szép cselsorozat után máris eleresztett egy veszélyes kapura lövést.

Már csak öt perc volt vissza a találkozóból, amikor Mánya tizenöt méterről ellőtt bombáját bravúrral hárította Klcsó.

A hazaiak mestere, Koós Károly ekkor időt kért, majd öt a négy elleni játékra váltott. A kék mezesek nagy sebeséggel járatták a labdát, a Fehér-csapat szervezetten védekezett. Egészen a 38. percig, amikor is Tatairól – veszprémi szempontból balszerencsésen – Öreglaki elé pattant a labda, aki közelről nem hibázott (1-1).

Ekkor Fehér Zsolt hívta magához az övéit. Tatai remek átadását követően Pál jutott lövésig, amit Rigó blokkolt. A másik oldalon pedig Klcsó szerelt önfeláldozóan Bíró kontrája után. Maradt tehát az 1-1, megosztoztak a pontokon a felek.

Férfi futsal NB I, 4. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–SG Kecskemét Futsal 1-1 (0-0)
Kecskemét, 100 néző. Vezette: Zimonyi (Czene-Joó, Minda)
Kecskemét: Rigó – Bíró, Risztics, Hadnagy, Mánya
Csere: Halmavánszki (kapus), Klacsák, Bencsik R., Öreglaki, Boznánszky, Sallai, Kovács Á., Kulcsár G.
Vezetőedző: Koós Károly
Veszprém: Klcsó – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Spandler (kapus), Palvek, Fridrich, Dorogi, Serginho, Ábrahám, Bencsik Á.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Öreglaki (38.), ill. Rutai (23.)