Négy góllal győzött a Telekom Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként, végig vezetve, 26-22-re nyert a Gyöngyös ellen a férfi kézilabda NB I vasárnapi mérkőzésén.

A Telekom Veszprém a Gyöngyös csapatát látta vendégül a Veszprém Arénában. Egy elhibázott vendég akció után Marguc szerezte az első gólt, amit Yahia duplázott meg. 5 perc után már 4-0 állt az eredményjelzőn és a Gyöngyös utána is nehezen talált rést a hazai védekezésen. Néhány támadásban elkövetett hibát kihasználva közelebb zárkózott a vendég együttes (13. perc 6-4). A félidő közepén Ilic frissített több poszton, de a két gólos különbség állandósult a csapatok között. Klasszikus balszélső nélkül állt ki a mérkőzésre a Veszprém, de Mahé és Lukács is betalált abból a pozícióból. Az első időkérésre 20 percet kellett várni, a vendégek mestere elégelte meg, hogy csapata nem tud túljárni Corrales eszén (9-6). Mindkét oldalon jó kapusteljesítmény jellemezte az első félidőt, a Gyöngyös ezért is tudta szorosan tartani magát a szünetig.


Képgaléria a cikk végén

A második félidőt Mahé góljai nyitották és a Veszprém nagyon hamar 5 gólos előnyre tett szert. Mahé kapott kétperces büntetést és a vendégek két gólt gyorsan faragtak hátrányukból (36. perc 16-13). A hazai védekezés rendkívül jól zárt a mai napon és remek volt az összhang Corralesszel. 10 perc játék elég is volt az újabb vendég időkéréshez, mert a különbség folyamatosan nőtt. Cupara érkezett a kapuba és szép védésekkel segítette csapatát. Többször is emberhátrányba került a Veszprém, de a fáradó Gyöngyös egyre kevésbé tudta kihasználni ezeket a lehetőségeket. Cupara hetest hárított, de támadásban Maqueda rontott tiszta ziccert emberelőnyben. Mahé szerzett gyorsan két gólt és növelte hét gólosra az előnyt (54. perc 24-17). Pár eladott labdának köszönhetően 4 gólra zárkózott a Gyöngyös, de a biztos győzelem így sem forgott veszélyben és a hazai közönség újabb sikert ünnepelhetett.

Nyilatkozatok:

Konkoly Csaba: Gratulálok a Veszprémnek! Elértük az előzetesen kitűzött célunkat, hogy jó, vállalható mérkőzést játsszunk a Veszprémmel, emiatt nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az első félidőben ugyan sok hibát vétettünk, de jó végjátékunknak köszönhetően 13-10-re hoztuk. A második játékrészben 21-15-nél beragadtunk kicsit, de összességében – részben a jó kapusteljesítményeknek köszönhetően – jó hajrával ismét felhoztuk magunkat. Nehéz sorozat vár most ránk, erre remek felkészülésként szolgált a mai meccs, sok sikert kívánok a Veszprémnek a BL-ben.

Papp Bence: Gratulálok a Veszprémnek, esélyeshez méltóan nyertek. Kicsit fáradtan kezdtünk, de aztán feljavultunk. A kapusainak remek teljesítményt nyújtottak. A második félidőben tudtuk tartani a lépést a Veszprémmel és sikerült jó mérkőzést játszani ellenük.

Momir Ilic: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, a Gyöngyösnek pedig a jó meccshez! A csütörtöki BL-meccs után nem volt elég időnk regenerálódni, ez látszódott is a pályán. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni, a fiataloknak is, ez néha működött, néha nem. A koncentrációval ezúttal is adódtak problémák, ez már az elmúlt pár meccsen is előfordult – ennek nem örülök. A válogatott szünet után nagyon nehéz meccsek várnak ránk, erre kell majd felkészülnünk.

Ligetvári Patrik: Jó mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel. Nem volt sok időnk felkészülni, de igyekeztünk jó mérkőzést játszani és örülök a győzelemnek. A válogatott szünet után nehéz periódus következik, de készen kell állnunk a kihívásokra.

Telekom Veszprém - HE-DO B BRAUN Gyöngyös 26:22 (13:10)
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia 4, Nenadic 2, Maqueda 2, Nilsson 2, Ligetvári 4, Marguc 2, Lukács 1, Blagotinsek 1, Mahé 6, Ilic, Dörnyei 2, Lékai, Sipos
 
HE-DO B BRAUN Gyöngyös: Nagy, Tomic – Vasic 3, Nkousa, Ubornyák 6, Mátyás, Gábori, Duris, Vilovski 3, Rosta 1, Gerdán, Papp 2, Gyallai, Hamidovic 3, Gráf 1, Markez 3
 
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/3 ill. 4/2

Képgaléria