Hétgólos győzelem a megyei rangadón

A Telekom Veszprém a szomszédvár Balatonfüred együttesét győzte le 36-29-re a férfi kézilabda NB I vasárnapi játéknapján.

A Telekom Veszprém lokál derbit játszott a Balatonfüred együttesével. 1-1 góllal indult a találkozó, majd Yahia sajnálatos módon már az elején megsérült, Több elhibázott ziccer miatt a Füred tartani tudta magát (8. perc 4-4). Strlek került nagyon sokszor helyzetbe, de nem tudta minden lehetőségét kihasználni, ellenben Blagotinsek, aki már 4 gólnál járt ekkor. A félidő felére két góllal el tudott lépni az Építők (9-7). Maqueda remek gólokat lőtt lerohanásból és folyamatosan nőtt a különbség a felek között. Rengeteg hibával játszott ekkor a Füred, ezt kihasználva könnyű gólokat lőtt a hazai alakulat (23. perc 15-10). Ligetvári szép átlövés gólokkal mattolta a vendég kapust és Ilic is beköszönt. A félidőre négy gólos előnyt épített a Veszprém.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő Mahé hétméteres góljával indult. Ilic az összes fiatal játékosnak lehetőséget adott a második félidő elejétől. Cupara szép védéseket mutatott be, de a magyar válogatott Rodriguez többször túljárt az eszén. Lukács irányította a játékot és szép gólokkal köszönt be (39. perc 23-18). A vendégek visszajöttek 3 gólra, ezért Ilic időkéréssel próbálta felrázni csapatát. Cupara remek védéseinek köszönhetően nem tudott közelebb zárkózni a Füred és a félidő közepén a félidei 4 gólt tartották a csapatok (25-21). Mahé gyorsan lőtt két üres kapus gólt és a vendégek edzője időt kért. 10 perccel vége előtt Lukács váltotta gólra az emberelőnyben megítélt büntetőt. A Veszprém biztosan tartotta előnyét és az ifjú Lukács az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta. A végére egy gólzáporos veszprémi győzelmet ünnepelhetett a hazai publikum.

György László: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez, ugyanakkor mi is tisztesen helytálltunk. Az első félidőben négy, a másodikban három gól volt közte. Nagy nyomást helyezett ránk a Veszprém az első félidőben, gyors ellentámadásokból könnyű gólokat szereztek, amire számítottunk is. A második félidőben valamelyest már meg tudtuk szűrni ezeket az ellentámadásokat, a támadójátékunkkal elégedett lehetek, 29 gólt szereztünk a Veszprém otthonában, ez biztató a jövőre nézve. Voltak jó egyéni teljesítmények védekezésben, támadásban és a kapuban is egyaránt, Andó Arián személyében. Gratulálok a Veszprémnek és sok sikert kívánok a BL-ben és a bajnokságban egyaránt!

Rodriguez Pedro: Gratulálok a Veszprémnek, nagyon jól játszottak, Fontos meccs volt ez nekünk, mert jövő héten a Tatabányával játszunk és szerettünk volna jól felkészülni. Nem adhatunk el ennyi labdát mert a Veszprém megbünteti azokat. Büszke vagyok a csapatomra, mert fel tudtuk venni a versenyt a világ egyik legjobb csapatával.

Momir Ilic: Elismerésem a Fürednek és külön gratulálok a kapusuknak! Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel, a koncentrációnk nem volt rendben, sok ziccert rontottunk. Persze fáradt a csapat, két nehéz meccs között vagyunk, ráadásul én is igyekeztem megosztani a játékperceket, hogy jusson mindenkinek, tekintettel a Bukarest elleni összecsapásra. Dolgozunk tovább!

Kentin Mahé: Örülök a győzelemnek és hogy jó szériában van a csapat. Meccsről-meccsre készülünk, most a Bukarest elleni mérkőzés lebeg a szemünk előtt.

Telekom Veszprém – Balatonfüredi KSE 36:29 (18:14)
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia, Maqueda 4, Nilsson 1, Ligetvári 4, Marguc 2, Lauge 1, Strlek 5, Lukács 5, Blagotinsek 4, Mahé 6, Ilic 3, Dörnyei 1, Lékai, Sipos
 
Balatonfüredi KSE: Bősz, Tóth, Andó – Kemény 1, Németh 2, Gostovic 4, Szöllősi 4, Topic 3, Dénes, Rodriguez 8, Ág, Malinovic 5, Szűcs 1, Brandt, Határ 1
 
Kiállítások: 0 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4 ill. 1/1

Képgaléria