Magabiztos győzelem a sereghajtó otthonában

A Telekom Veszprém idegenben győzött a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Yahia gyors góljával indult a találkozó, a Lukács Péterrel és Dörnyei Borisszal a soraiban felálló csapat 7-0-s sorozattal kezdte a találkozót. Sok cserével játszottunk, a 20. percben 4-11-et mutatott az eredményjelző. Az ellenfél csapatából így is kiemelkedett Deményi Xavér kapus, aki közel 40%-al védett az első játékrészben. A félidő: 8-18


Fotó: archív

A második félidőben Sipos Adrián és Ligetvári Patrik érkezett a pályára, a kapuban Rodrigo Corrales. Sipos góljával indul a második játékrész. A 12. percben 12-24-et mutat az eredményjelző, a hazai csapat mestere úgy döntött át kell beszélni a dolgokat, időt kért. De a továbbiakban is csak nyílt az olló a két csapat között.

Nyilatkozatok:

Momir Ilic: Jó estét kívánok mindenkinek, gratulálok a csapatomnak, jó volt nézni, ahogy élvezték a játékot. Egy fárasztó PSG mérkőzés után különösen. Elégedett voltam a hozzáállással. Válogatott hét, kisebb szünet következik, utána megyünk tovább. Sok sikert kívánok a Kecskemétnek!

Dörnyei Borisz: Egy nagyon fárasztó túra után az elejétől kézben tartottuk a találkozót. Sok figurát kipróbáltunk, tényleg élveztük a játékot. Sok sikert szeretnék kívánni a Kecskemétnek!

Bencze József: Gratulálok a Veszprémnek a Bl szerepléshez, mindig élmény velük játszani. Sajnos bizonytalanul kezdtünk, de hellyel közzel szép játékot mutattunk. Nem befolyásoltuk aVeszprém győzelmét. További sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Marczika Barnabás: Gratulálok a Veszprémnek, élveztük a játékot, úgy gondoltuk, nem mindig találkozunk a velük, ezért tényleg bele kell állnunk. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

KTE-Piroska Szörp Kecskemét - Telekom Veszprém 20:36 (8:18)

KTE-Piroska Szörp Kecskemét: Marczika, Deményi, Szél, - Mazák, Hiramoto 1, Horváth, Sipeki, Csordás 1, Országh 1, Enomoto 5, Simon 1, Karai 1, Szeverényi , Szrnka 4, Vetési 5, Menyhárt 2.

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia 2, Nenadic, Maqueda 5, Nilsson 3, Ligetvári 3, Lauge, Strlek 6, Lukács 3, Blagotinsek 4, Dörnyei 6, Lékai 2, Sipos 1.

Kiállítások: 2 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 2/1