Egy híján húsz góllal győzött a Pick Szeged

Csak az első tíz percben tudta tartani a tempót a Fejér-B.Á.L. Veszprém alakulata a bajnoki címvédő Pick Szegeddel a férfi kézilabda NB I szombati mérkőzésén.

A hétközi Magyar Kupa továbbjutás után arra készült a „kis Veszprém”, hogy a bajnoki címvédő Pick Szegedet is megszorongassa. Ennek megfelelően remekül kezdtek a hazaiak és a 8. percben 7-6-ra vezettek. Aztán beindult a szegedi rohamcsapat és egy 5-0-ás szériával fordított a Tisza-parti gárda (13. perc: 7-11). Hét a hat elleni játékra váltott a Veszprém, a hat perces gólcsend után Éles hetesből talált be, majd újabb öt vendégtalálat következett, így a 19. percben 9-16 állt a kijelzőn. Újabb Fazekas-gól következett, de a Szeged nem engeett a tempóból, és négy Tisza-parti találatra nem érkezett válasz, így aztán kétszámjegyűre hízott a különbség (10-20). A 25. perc a Veszprémé volt, Kurucz és Tóth Péter góljaival zárkózott a házigazda (12-20). A korábban a Telekom Veszprémnél kézilabdázó Mackovsek ragyogó formát mutatott és nagy kedvvel játszott, ez gólokban is megmutatkozott (12-24). A félidőben tucatnyi találat volt a különbség.


Képgaléria a cikk végén

A szünet után sem változott a játék képe. A hét a hat elleni játék miatt a Veszprém több üreskapus gólt kapott, szokatlan módon a két kapus, Mikler és Krivokapic is kétszer talált be (20-35). A különbség tovább nőtt, a Fejér-B.Á.L. ezen a napon nem tudta megnehezíteni a Tisza-parti együttes dolgát, a Pick Szeged könnyedén győzött.

Éles József: – Nem számítottunk másra, a különbség viszont nem igazán elfogadható. Európa egyik legjobb csapata látogatott hozzánk, már a bemelegítésnél látszott, hogy ellenfelünk elszánt. Örülök, hogy kulcsjátékosaink bírták azt a futómennyiséget, amit a Szeged diktált, de érthetően a támadójátékunk nem volt megfelelő. Mi már a jövő heti, Eger elleni rangadóra készülünk. Küzdenünk kell a céljainkért tovább.

Juan Carlos Pastor: - Mindig felhívom a figyelmet arra, hogy a kilátogató nézők nemcsak a hazaiakra, ránk is kíváncsiak. Épp ezért megfelelő hozzáállást várok a bajnokságban mindenki ellen, hiszen a klubot maximálisan képviselnünk kell.

Fejér-B.Á.L. Veszprém - Pick Szeged 23-42 (13-25)
Veszprém, 1000 néző.

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Borbély – Tóth P. 2, Éles B. 4 (2), FAZEKAS G. 5, VAJDA H. 3, Somogyi 2, Hári 1. Csere: Miklós (kapus), Kurucz 2, Seregi 2, Tóth J. 1, Bugyáki, Tóth M., Szmetán P. 1. Edző: Éles József

Pick Szeged: ALILOVIC – Sostaric 3, Gaber 4, MACKOVSEK 7, Frimmel 4, BODÓ 6, Bombac. Csere: MIKLER 2, Krivokapic (kapusok) 2, Tönnesen 2, Martins 2, Radivojevic 2, Garciandia, Rosta M. 3, BLONZ 5, Radvánszki. Edző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. -.

Képgaléria